zvilnennya-savchenko-i-rubana-z-pid-varti-ne-oznachaye-znyattya-obvinuvachennya-lutsenko

Звільнення Савченко і Рубана з-під варти не означає зняття обвинувачення – Луценко

 • 15558 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. Звільнення з-під варти народного депутата Надії Савченко та екс-керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана, яких підозрюють у підготовці теракту, на підготовчому судовому засіданні не означає зняття обвинувачення. Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко у Facebook, передає УНН.

"Звільнення з-під варти на підготовчому судовому засіданні зовсім не означає зняття обвинувачення. ГПУ наполягає на достатності доказів Савченко і Рубана в скоєнні злочинів. Впевнений, що завезення важкої зброї з так званої ДНР для обстрілу української столиці не залишиться безкарним", - написав генпрокурор.

Він наголосив, що справа Савченко-Рубана 28 січня цього року була направлена в суд з обвинувальним актом.

"Тому можна було б сказати, що вчорашнє рішення (вірніше його відсутність) про запобіжний захід на час судового процесу — виключна компетенція суду", - зазначив Луценко.

Нагадаємо, після чергового відводу суддів Київський апеляційний суд направив справу Савченко і Рубана до Броварського міськрайонного суду Київської області.

13 квітня у Броварах раптово почався суд у справі Савченко та Рубана.

15 квітня Броварський міський суд Київської області розпочав судове засідання у справі Савченко та Рубана без адвокатів.

У ході засідання адвокат Олексій Шевчук заявив про самовідвід. У зв'язку з цим судді вирішили призначити Савченко безоплатного адвоката.

Вночі 16 квітня Савченко та Рубана випустили з-під варти.

Нагадаємо, у серпні 2018 року Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Савченко і Рубана у вчиненні терористичного акту у центрі Києва завершено. З його слів, під час слідства здобуто всі необхідні докази, які підтверджують версію про підготовку теракту у столиці.

Українські Національні Новини

Політика