zvinuvachuvav-zsu-v-obstrilakh-na-zhitomirschini-spivrobitniki-sbu-pripinili-diyalnist-kolaboranta

Звинувачував ЗСУ в обстрілах: на Житомирщині співробітники СБУ припинили діяльність колаборанта

 • 128132 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. На Житомирщині співробітники СБУ припинили діяльність колаборанта, який стверджував, що обстріли українських міст та сіл російськими окупантами – фейк. Про це повідомляє УНН з посиланням на СБУ.

Деталі

За даними досудового розслідування, житель селища поблизу Житомира переконував мешканців своєї територіальної громади у тому, що ракетно-бомбові обстріли їхнього та навколишніх населених пунктів здійснюються не російськими окупантами, а українськими військовими.

Чоловік казав, що новини про обстріли у ефірах вітчизняних телеканалів – це нібито "маніпуляції та фейки", які поширюються "на замовлення" української пропаганди.

Обурені місцеві жителі поскаржилися до спецслужби на антиукраїнську позицію сусіда. Оперативники СБУ провели належну перевірку. Її результат – повідомлення про підозру фігуранту за ч.1 ст.111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

"Документували протиправну діяльність співробітники Управління СБ України в Житомирській області спільно зі слідчими ГУ Національної поліції у регіоні за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури", - зазначили в СБУ.

Нагадаємо 

Колаборантів в Україні саджатимуть на 10-12 років. Рада ухвалила закон.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП