zvinuvachuyetsya-u-genotsidi-polskiy-advokat-podav-do-prokuraturi-varshavi-zayavu-proti-lukashenka

Звинувачується у геноциді: польський адвокат подав до прокуратури Варшави заяву проти Лукашенка

 • 20235 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. У четвер адвокат Томаш Вілінскі подав заяву в Національну прокуратуру Варшави за підозрою в злочинах, скоєних Олександром Лукашенком і деякими з його наближених. Про це пише УНН з посиланням на Interia.

Деталі

Зазначається, що найбільш серйозними звинуваченнями є геноцид та злочини проти людяності. Адвокат Вілінскі, який представляє інтереси громадян Білорусі, планує в січні звернутися до Міжнародного трибуналу в Гаазі.

Обґрунтування повідомлення становить понад 160 сторінок, додаток – 10 тисяч сторінок. Документи стосуються дій режиму Лукашенка проти громадян Білорусі, Польщі, Іраку, Сирії та інших країн.

За словами адвоката, задокументовано кілька випадків убивств на замовлення режиму. Детальна інформація про міграційну кризу в період із квітня по 4 листопада 2021 року.

Нагадаємо

Наприкінці травня білоруський правитель Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ більше не затримуватиме нелегалів, які намагаються через Білорусь потрапити на територію Європейського Союзу.

Наприкінці серпня Польща, Литва, Латвія та Естонія звинуватили Білорусь у використанні нелегальних мігрантів як зброю у так званій гібридній війні проти ЄС.

8 листопада на польсько-білоруському кордоні загострилася ситуація. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами. 9 листопада Польща закрила у Кузниці прикордонний перехід з Білоруссю через стрімкий наплив мігрантів.

У ніч проти 10 листопада дві групи мігрантів увірвалися до Польщі з Білорусі, їх затримали. Нелегали й надалі роблять регулярні спроби прориву.

Українські Національні Новини

Політика