zvinuvativ-u-shakhraystvi-volonter-podast-do-sudu-na-nardepa-yatsenka-za-naklep

Звинуватив у шахрайстві: волонтер подасть до суду на нардепа Яценка за наклеп

 • 174239 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Черкаський волонтер Володимир Нетребенко планує судитися з народним депутатом Антоном Яценком щодо захисту своєї честі та гідності. Парламентар звинуватив волонтера у шахрайстві і, навіть, ініціював проти нього кримінальну справу. Про це Володимир Нетребенко розповів у коментарі УНН.

Деталі

Антон Яценко звинувачує Нетребенка у привласненні коштів, які той збирав на набори для розмінування. Волонтер усі звинувачення нардепа відкидає. Він розповів, що має усі документи, що підтверджують - придбані ним набори були передані військовим.

Цитата

“Депутат почав мені розказувати, що мені робити, як мені краще займатися волонтерською діяльністю, що я шахрай, що я збираю на набір для розмінування. В мене є відповідні документи з військової частини у Черкасах, де вони просять мене допомогти з купівлею. Зараз я з адвокатами буду подавати позов, щоб притягнути його (Яценка, - ред.) до відповідальності за мою честь та гідність. В мене є, звісно, й лист, що вони (військові - ред.) отримали набір та поставили його на баланс”, - розповів Нетребенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Збираються хмари через підозру у колабораціонізмі": політолог пояснив ініціативу Яценка залишити нардепів на "мінімалці" 

Він також зазначив, що неприязнь з боку нардепа, ймовірно, пов’язана з тим, що Нетребенко критикує Яценка за те, що той вказує, що робити волонтерам, а також критикує місцеву владу, хоча сам на початку війни втік з області.

“Я йому перейшов дорогу, тому що всі ті люди, які займаються волонтерською діяльністю мають буцім-то питати у Яценка, чи можна робити так або так. (...) Це людина, яка по суті мала зустрічати росіян з прапором, але не вдалось, тому що його друзі - Сальдо та інші колаборанти на Херсонщині - вже врізали дуба, а Яценко був тут. Тепер він став патріотом. Два тижні його не було перших, тепер став патріотом”, - додав волонтер.

Нагадаємо

Раніше позов проти Яценка щодо захисту честі та гідності подав голова Черкаської ОВА Ігор Табурець. Нардеп звинувачував його у хабарництві та також ініціював проти нього кримінальні справи. Суд має розглянути позов Табурця 13 жовтня.

Зазначимо, що у своїх соцмережах Антон Яценко неодноразово закидав звинувачення у бік голови ОВА, спираючись на інформацію від блогера, якого раніше вже викривали у розповсюдженні фейків. 

Українські Національні Новини

Політика