zvirstva-okupantiv-na-kiyivschini-vzhe-viyavili-tila-1084-mirnikh-zhiteliv

Звірства окупантів на Київщині: вже виявили тіла 1084 мирних жителів

 • 140672 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. У Київській області знайшли тіла вже 1084 загиблих мирних жителів після звірств, які здійснювали рашисти. 75% загиблих — це люди, які були вбиті зі стрілецької зброї. Про це в ефірі одного з телеканалів повідомив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Наразі кількість тіл загиблих становить 1084, яких оглянуто слідчими і вивезено до судово-медичних установ. Це – цивільні люди, які не мали відношення ні до територіальної оборони, ні до інших військових формувань", - наголосив начальник поліції Київської області.

Деталі

За словами Нєбитого, від 50 до 75 відсотків загиблих осіб – це люди, які були вбиті зі стрілецької зброї. Або з кулемету, або зі снайперської гвинтівки, або з автомату, у залежності від населеного пункту.

Він додав, що дотепер не встановленими залишаються більше ніж 300 тіл загиблих. Зокрема, у Бородянці вже знайшли більш як 80 тіл, які були оглянуті слідчими і направлені до судово-медичних установ для встановлення причин їхньої смерті. Однак це далеко не остаточна цифра, бо розбір рятувальниками завалів продовжується, і там знаходять ще тіла.

"Люди повертаються до своїх домівок, і не тільки до Бородянки, а і до сіл, які знаходяться поряд і, на жаль, знаходять такі жахливі знахідки – поховання людей, яких ховали просто наспіх після того, як окупанти їх розстріляли з автоматичної зброї або вони були вбиті внаслідок бойових дій. Їх просто тимчасово поховали, і наразі слідчі разом з експертами проводять ексгумацію і досліджують ці тіла", - заявив Нєбитов.

Він закликав громадян не чекати і повідомляти на 102 про своїх знайомих та близьких, які зникли безвісти і не виходять на зв’язок.

Додамо

21 квітня поліція Київської області повідомила, що в Бородянці на місці масового захоронення виявили тіла дев’ятьох загиблих, серед яких 15-річна дівчина.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП