zvit-obsye-na-donbasi-zafiksovano-19-porushen-rezhimu-tishi-za-dobu

Звіт ОБСЄ: на Донбасі зафіксовано 19 порушень "режиму тиші" за добу

 • 13814 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ зафіксувала 19 порушень "режиму тиші" на Донбасі. Всі порушення фіксувались в Донецькій області, повідомляється у звіті СММ ОБСЄ від 20 жовтня, передає УНН.

Більшість порушень в Донецькій області сталися в радіусі 5 км від Донецької фільтрувальної станції.

"Здійснюючи моніторинг приблизно в 500 м до северовостоку від н. п. Кам'янка (підконтрольний уряду, 20 км на північ від Донецька), спостерігачі зафіксували 3 черги з великокаліберного кулемета. За оцінкою, це були навчання з бойовою стрільбою Збройних сил України, що проходили в зоні безпеки, що є порушенням рішення Тристоронньої контактної групи від 3 березня 2016 року, згідно з яким навчання з бойовою стрільбою в зоні безпеки заборонені", - йдеться у звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Близько 600 громадян України щодня доставляють до РФ для отримання паспортів - Денісова

У Луганській області місія ОБСЄ не зафіксували порушень режиму припинення вогню.

Зазначається, що всього з початку перемир'я 27 липня Місія зафіксувала в загальній складності 1 735 порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях.

Раніше віце-прем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що Україні потрібні нові альянси в питанні деокупації територій на Донбасі.

Українські Національні Новини

Суспільство