zvolikannya-mozu-iz-dopomogoyu-onkokhvorim-svidchit-pro-cherstvist-do-chuzhogo-gorya-i-shurma

Зволікання МОЗу із допомогою онкохворим свідчить про черствість до чужого горя - І.Шурма

 • 11306 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. Міністерство охорони здоров’я досі не реагує на ініціативу "Клініки Спіженко" безкоштовно пролікувати онкохворих на загальну суму 8,5 млн грн, оскільки переважна більшість команди не лише не була жодного дня у лікарнях, а й є черствою до чужого горя і біди. Про це у коментарі УНН повідомив член Комітету ВРУ з питань охорони здоров'я, народний депутат Ігор Шурма, коментуючи позицію заступника міністра охорони Олександра Лінчевського, який заявив, що за законом має 30 днів, аби відповідати на листи.

"Коли йдеться про життя і смерть – дуже важливий кожен день. Особливо якщо стає питання про лікування на перших стадіях захворювання людей на онкопатологію. Відповідь чиновника із МОЗ засвідчує про те, що, на превеликий жаль, сьогодні, більшість команди цього відомства не тільки не були жодного дня в лікарнях і не орієнтується в організаціях системи надання медичної допомоги, а й про те, що вони ще є черстві до чужого горя і біди", - повідомив він.

Нагадаємо, 25 листопада МЦ “Клініка Спіженко” виступив із ініціативою безплатного лікування онкохворих на загальну суму 8,5 млн грн. Про це клініка повідомила МОЗ відповідним листом.

Також нагадаємо, що станом на сьогодні, МОЗ поки так і не відреагував на пропозицію “Клініки Спіженко” безплатно пролікувати онкохворих українців.

За словами нардепа І.Шурми, те, що керівництво Міністерства охорони здоров’я досі не відреагувало на готовність медичного центру “Клініка Спіженко” безкоштовно надати допомогу онкологічно хворим пацієнтам можна пояснити тим, що комусь вигідно відправляти українців на лікування за кордон, або ж некомпетентністю в.о міністра охорони здоров’я Уляни Супрун.

Як повідомляв УНН, соціальна ініціатива "Клініки Спіженко" перебуває на розгляді у заступника міністра МОЗ Олександра Лінчевського, який заявив, що за законом має 30 днів, аби відповідати на листи.

При цьому за словами лікаря Ю.Коваленка, у МОЗ не реагують на пропозицію безкоштовно пролікувати онкохворих, бо займаються схемами “медичного туризму”.

Українські Національні Новини

Суспільство