zvt-dozvolit-ukrayini-vvoziti-do-izrayilyu-bez-mit-liki-dobriva-i-papir

ЗВТ дозволить Україні ввозити до Ізраїлю без мит ліки, добрива і папір

 • 10000 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. Угода про зону вільної торгівлі (ЗВТ) дозволить Україні ввозити до Ізраїлю без мит ліки, добрива і папір,
Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр економічного розвитку України Степан Кубів під час засідання уряду, передає кореспондент УНН.

"З моменту набрання чинності угоди Ізраїль скасує в'їзні мита для понад 9% сільськогосподарських товарів та близько 80% промислових товарів з України. Наприклад, Ізраїль одразу відкриє свій ринок для українських лікарських засобів, добрив, паперової продукції, будівельних матеріалів, електронних апаратів та техніки, що носять ознаки інноваційності", - зазначив прем’єр.

За його словами, у свою чергу, Україна скасує ввізні мита на 7% сільськогосподарської продукції та 70% - промислової продукції Ізраїлю, по решті товарів відбудеться взаємне поетапне скасування мит у період 3-7 років, що дасть можливість бізнесу підготуватися до нових умов.

Крім того, протягом двох років Україна буде вести переговори з Ізраїлем про скасування мит на послуги.
При цьому він додав, що ринок Ізраїлю уряд визначив як один з 20 найбільш перспективних ринків для України, причому українська сторона експортує продукції на 300 млн доларів більше, ніж імпортує.

Нагадаємо, 21 січня Україна та Ізраїль підписали Угоду про зону вільної торгівлі. Процес підписання відбувся в Єрусалимі. З українського боку угоду підписував перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів, з ізраїльського боку - міністр економіки Елі Коен.

На думку експертів, торгівля в умовах зони вільної торгівлі (ЗВТ) з Ізраїлем буде невигідною для України, через суворі умови виходу на ізраїльський ринок.

Українські Національні Новини

Економіка