zvyazok-u-khersonskiy-ta-chastini-zaporizkoyi-oblasti-vidnovleno-derzhspetszvyazku

Зв'язок у Херсонській та частині Запорізької області відновлено - Держспецзв'язку

 • 100919 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Станом на ранок всі оператори мобільного зв’язку, використовуючи резервні канали живлення, відновили постачання зв’язку на Херсонщині та в частині Запорізької області, який відключили окупанти. Про це під час брифінгу в середу, 4 травня, повідомив голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь, пише УНН.

Цитата

"Минулого тижня стало відомо про відключення російськими окупаційними військами мобільного зв’язку та інтернету на Херсонщині та в частині Запорізької області. Причинами відсутності зв’язку стали обриви волоконно-оптичних магістральних ліній та відключення від електропостачання обладнання операторів у цих регіонах", - сказав він.

Щиголь зазначив, що у це була чергова спроба ворога залишити українських громадян без інформації. Вони не полишають надії, що український народ так само просто одурити, як власний, подаючи викривлену інформацію.

"Станом на ранок всі оператори мобільного зв’язку, використовуючи резервні канали живлення, відновили постачання зв’язку у ці області. Це досить складно. Фахівці зв’язку, в тому числі і мобільні оператори, працюють під обстрілами", - наголосив голова Держспецзв’язку.

Деталі

З його слів, з початку війни були кібератаки на провідні ЗМІ. "Понад 20 об’єктів телебачення та радіозв’язку на сьогодні знищено. Ми бачили, що робили з інфраструктурою зв’язку окупанти в Ірпені та Бучі", - зауважив він.

Щиголь розповів також, що очолювана ним служба отримала інформацію про те, що окупанти намагаються перекомутовувати станції зв’язку на Крим.

"Вони блокують наші канали постачання зв’язку і намагаються поширювати лише російські послуги. Це грубе порушення міжнародного законодавства, і ми вже звернулися до Міжнародного союзу електрозв’язку щодо засудження дій росії та позбавлення їх членства у цьому союзі", - сказав він.

Доповнення

3 травня на Херсонщині зі Скадовська та Херсона повідомляли про відновлення мобільного зв'язку, однак, без доступу ло інтернету.

Українські Національні Новини

Суспільство