zyavilasya-nadiya-ukrayina-pidtverdila-mozhlivist-evakuatsiyi-iz-mariupolya

З‘явилася надія: Україна підтвердила можливість евакуації із Маріуполя

 • 176127 переглядiв

КИЇВ. 30 квітня. УНН. Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко заявив, що з‘явилася надія на евакуацію маріупольців на підконтрольну Україні територію. Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі, пише УНН.

Цитата

"Маріуполь. Евакуація. Офіційно. З‘явилася надія на евакуацію маріупольців на підконтрольну Україні територію. Сьогодні. Від Порт-Сіті. Чекаємо на підтвердження. Віримо. Слідкуйте за новинами", - написав Андрющенко.

Деталі

Також він зазначив, що є стриманий, але оптимізм, що сьогодні нарешті вдасться розпочати велику евакуацію.

"Евакуація. Не дуже офіційно. Є реальний стриманий, але оптимізм, що сьогодні нарешті вдасться розпочати велику евакуацію. Автобуси має подавати на Порт-Сіті російська сторона, то ж ви в курсі, що може бути всяке. Але. Дзвонить у всі колоколи та рельси, аби встигнути і не прогавити. Також всі ж розуміють, що така евакуація дорівнює режим тиші по маршруту?", - повідомив Андрющенко.

Окрім того, радник додав, що окупанти дозволили переміщення між Лівобережним районом та іншими районами міста на правобережжі: "Переміщення відкрито через міст на Мухіно. Одночасно влаштовано блок пости для посилення контролю".

Доповнення

Раніше повідомлялося, що Папа Римський Франциск тричі звертався до російського диктатора володимира путіна з проханням організувати гуманітарний коридор у Маріуполі для цивільного населення, однак той відповідав, що не може гарантувати його безпеку.

Українські Національні Новини

Суспільство