zyavilasya-versiya-nayizdu-zelenskogo-na-kosyuka-cherez-gazetu-z-eks-druzhinoyu-onischenka

З'явилася версія "наїзду" Зеленського на Косюка: через газету з екс-дружиною Онищенка

 • 86248 переглядiв

Що сталося між Президентом, партією "Слуга народу", Юрієм Косюком і до чого тут колишня дружина втікача бізнесмена Олександра Онищенка і поліція.

КИЇВ. 18 липня. УНН. Сьогоднішній "наїзд" Глави держави Володимира Зеленського на "Миронівський хлібопродукт" Юрія Косюка може пояснюватися банальною образою партії "Слуга народу" на дивну знахідку в регіональному підрозділі агрохолдингу.

Що сталося між Президентом, партією "Слуга народу", Юрієм Косюк і до чого тут колишня дружина втікача бізнесмена Олександра Онищенка і поліція, спробував розібратися УНН.

Сьогодні, у першій половині дня, Володимир Зеленський виступив з різкою заявою на адресу "Миронівського хлібопродукту" Юрія Косюка і запропонував правоохоронцям порівняти суми держдотацій, отриманих компанією і сумою виплачених ними ж дивідендів акціонерам, ймовірно вважаючи, що вони повинні зійтися.

Поверховий аналіз ЗМІ показав, що ці суми не сходяться, оскільки сума виплачених дивідендів в рази перевищує суму дотацій. Ба більше, до впровадження системи держдотацій у 2017 році МХП платив своїм акціонерам навіть більше, ніж зараз.

Наприклад, у 2014 році виплати досягали 101 млн доларів, у 2018-му – вони вже скоротилися до 80. Відповідно, дотації тут, скоріше, ні до чого. До того ж, минулого року, крім МХП, по тій же програмі – будівництво та реконструкція тваринницьких комплексів – дотації отримали ще 14 непов'язаних між собою агрокомпаній.

Експерти розцінили заяву Зеленського про МХП як тиск на бізнес, пригадавши йому недавню ситуацію з "Арселор Міттал", коли з ініціативи Президента СБУ відкрила безпрецедентне кримінальне провадження проти гірничо-металургійної компанії за статтею 441 КК, звинувативши у "масовому знищенні рослинного або тваринного світу, отруєнні атмосфери або водних ресурсів, а також вчиненні інших дій, здатних викликати екологічну катастрофу".

У DRAGON CAPITAL навіть здивувалися, що на тлі таких подій в Україні Зеленський вирішив звернутися до іноземних інвесторів із закликом вкладати в країну. Адже, за словами фахівця відділу продажів боргових цінних паперів Dragon Capital Сергія Фурси, "Арселор Міттал" і є той приклад іноземного інвестора в Україні.

Але куди цікавіша все ж історія з МХП.

Після заяви Зеленського, у ЗМІ потрапила інформація про те, що на одному з регіональних підприємств МХП ще вчора була виявлена агітаційна продукція, а саме тираж газет, які візуально нагадують ту, що випускають мажоритарники від "Слуги народу" у себе в округах.

На головній сторінці ЗЕ!Газети зображена гімнастка Ганна Різатдінова, колишня дружина втікача бізнесмена Олександра Онищенка.

Онищенко, при цьому, вказує, що вона не балотується в парламент, і вважає, що Косюк знайшов у себе на підприємстві тільки те, що хотів знайти.

Видання "Страна", в свою чергу, вказує, що Онищенко не має рацію, а Різатдінова таки балотується в парламент.

Ба більше, журналісти пишуть, що справжня "Слуга народу" Анна Скороход є технічним кандидатом від Косюка, яка повинна розчистити округ для іншого кандидата - Олександра Жукотанського - директора "Миронівського хлібопродукту".

Якщо вірити у версію Онищенко, тоді незрозуміла реакція поліції, яка через газети порушила ціле кримінальне провадження. Хоча плагіат на ЗЕ! Газету - досить поширена практика в регіонах і далеко не завжди поліція демонструє таку оперативну реакцію, в зв'язку з чим штабу партії "Слуга народу" навіть довелося зробити окремий додаток під назвою ZeOpark, де вони збирають всі випадки плагіату на стиль ЗЕ!Команди.

Якщо ж не вірити у версію Онищенка і думати, що "Слуга народу" Анна Скороход - технічний кандидат нібито креатури Косюка, тоді питань ще більше. Починаючи від різкої реакції поліції, негайних закликів Президента до правоохоронців перевірити МХП і, власне, самої знайденої агітки на користь екс-дружини Онищенка, яка знову-таки є опонентом нібито креатури Косюка.

За цією версією виходить, що Косюк має свого кандидата на окрузі, але піарить його опонента Різатдінову і тримає кандидата від партії "Слуга народу" у технарях, за що "отримує" від Президента. Теж версія сумнівна.

У сухому залишку маємо лише те, що Володимир Зеленський міг мати вагому причину для "наїзду" на Юрія Косюка. І справа може бути зовсім не в держдотаціях, а в політичній кон'юнктурі напередодні виборів.

Українські Національні Новини

Політика