zyavilis-pershi-foto-kosmonavtiv-pislya-povernennya-z-mks

З'явились перші фото космонавтів після повернення з МКС

 • 10720 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Три члени екіпажу Експедиція 55 Міжнародної космічної станції повернулись на Землю у неділю, після 168 днів життя і праці в умовах низької навколоземної орбіти. Їх світлини, а також історії життя астронавтів оприлюднили на сайті Національного управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA), передає УНН.

Астронавт НАСА Скотт Тінгл, астронавт Норішиге Канаі з Японського агентства аерокосмічних досліджень, і космонавт Роскосмосу Антон Шкаплєров приземлилися на південному сході від віддаленого міста Жезказган в Казахстані.

Ця місія була першою для Тінгла та Канаі, а досвід Шкаплєрова тепер налічує 532 дні в космосі за три польоти. Екіпаж здійснив сотні експериментів, включаючи тестування матеріалів, вивчення впливу мікрогравітації на кістковий мозок та дослідження росту рослин у космосі.

Тінгл і Канаі виходили за межі станції з окремих виходів у відкритий космос, щоб виконати роботу над частинами роботизованої руки Canadarm2.

У лютому Шкаплєров провів рекордний вихід у відкритий космос, а космонавт Олександр Місуркін замінив блок електроніки для комунікаційної антени на сервісному модулі "Зірка". Вихід в космос завершився через 8 годин і 13 хвилин - найдовший в історії російської космічної програми.

В п'ятницю, 8 червня Експедиція 56 екіпажу - командир Дрю Феустела і Рікі Арнольд з НАСА та Олег Артем'єв з Роскосмоса - будуть працювати на станції і готуватися до прибуття трьох нових членів екіпажу. Серена Марія Ауньон з НАСА, Александр Герст від ESA (Європейське космічне агентство) та Сергій Прокоп'єв з Роскосмоса 6 червня стартують із Байконуру, Казахстан. Телеканал NASA транслюватиме пуск і швартовку до станції.

Як повідомляв УНН, 3 червня корабель Союз МС-07 повернув на Землю екіпаж МКС.

Українські Національні Новини

Новини Світу