zyavilisya-podrobitsi-smerti-10-misyachnoyi-ditini-vid-koru-v-odesi

З'явилися подробиці смерті 10-місячної дитини від кору в Одесі

 • 19455 переглядiв

ОДЕСА – КИЇВ. 05 червня. УНН. Десятимісячна дитина, що померла в Одеській міській інфекційній клінічній лікарні, не мала щеплення від кору. Про це кореспонденту УНН повідомила головний лікар інфекційної лікарні.

За її словами, маля було доставлено до лікарні у важкому стані із діагнозом двостороння пневмонія. Крім того, дитина була недоношена та мала важкі захворювання.

"2 червня у дитини з’явився висип, коли він вже перебував у нас в стаціонарі. Старший брат дитини хворів на кір. На превеликий жаль, захворювання проходило дуже важко і 4 червня померла", - зазначила головний лікар міської інфекційної лікарні С.Лаврюкова.

Крім того, лікар відзначила, що до року життя щеплення від кору не роблять. Захистити дітей можна лише, якщо 95% населення буде мати вакцинацію.

Зазначимо, що захворюваність на кір в Одесі минулого тижня знизилася на 32,8%, порівняно з попереднім тижнем. На кір за тиждень захворіли 39 одеситів, з яких діти склали 51,3%.

Всього з початку поточного року станом на 30 травня в Одесі зареєстровані 935 випадків захворювань на кір, з них 45,9% - у дітей. Найбільшу кількість хворих на кір відзначено серед дітей у віці від 1 до 4 років і серед дорослих. Жодного разу не була щеплена від кору переважна більшість хворих - 86,5%.

Як повідомляв УНН, в Одеській лікарні від кору померла 10-місячна дитина. Решта родини також перенесли захворювання.

Нагадаємо, протягом тижня, з 22 до 29 травня, на кір в Україні захворіли 1334 людини.

Українські Національні Новини

Суспільство