zyavivsya-svizhiy-elektoralniy-reyting-do-radi-prokhodyat-chotiri-partiyi

З'явився свіжий електоральний рейтинг: до Ради проходять чотири партії

 • 22384 переглядiв

КИЇВ. 10 серпня. УНН. Якби найближчим часом відбулися вибори до Верховної Ради, шанси потрапити до парламенту зберігають 4 політичні сили. Про це свідчать результати опитування Центру Разумкова, проведеного з 29 липня по 4 серпня, передає УНН.

Деталі

Згідно з результатами опитування, якби найближчим часом відбувалися вибори до Верховної Ради України, найбільшу підтримку виборців отримала б політична партія "Слуга народу" (за неї готові віддати свій голос 17% усіх опитаних або 27% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за яку партію голосуватиме).

За партію "Європейська солідарність" готові віддати свій голос відповідно 11% і 17% опитаних, за партію "Опозиційна платформа ˗ За життя" – відповідно 11% і 16%, ВО "Батьківщина" ˗ відповідно 8% і 11%.

Партію "Сила і честь" підтримують відповідно 4% і 6%, ВО "Свобода" ˗ відповідно 2% і 3%, партію "Українська стратегія Гройсмана" ˗ відповідно 2% і 3%, Радикальну партію Олега Ляшка ˗ відповідно 2% і 3%, "Партію Шарія" ˗ відповідно 1% і 2%.

За партію "Громадянська позиція" виступають відповідно 1% і 1,5%, партію "УДАР Віталія Кличка" підтримують 1% і 1%, партію "Голос" ˗ відповідно 1% і 1%, партію "За майбутнє" ˗ відповідно 1% і 1%, партію "Опозиційний блок" ˗ відповідно 0,5% і 1%, партію "Наш край" - відповідно 0,5% і 0,5%, партію "Пропозиція" - відповідно 0,4% і 0,3%.

Довідка
​​
Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 29 липня по 4 серпня 2021 року методом інтерв’ю “обличчям до обличчя” за місцем проживання респондентів. Було опитано 2019 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Нагадаємо

Згідно з результатами попереднього опитування, у випадку виборів до Верховної Ради найближчим часом, бар’єр у 5% для потрапляння до парламенту подолали б щонайменше 5 політичних партій.

Також станом на сьогодні чинному президенту Володимиру Зеленському не довіряють 61% українців.

Українські Національні Новини

Політика