zyizd-sn-bilya-stin-kiyivskogo-universitetu-nichogo-ne-porushiv-ekspert

З'їзд СН біля стін київського університету нічого не порушив - експерт

 • 12532 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Після того, як партія "Слуга народу" 20 вересня провела з'їзд партії біля університету ім. Тараса Шевченка, в ЗМІ почалися міркування про законність такого заходу з точки зору виборчого законодавства. Так, з одного боку знайшлися незадоволені студенти, а з іншого боку, партія пояснила, що збори проводила на відкритій території вузу в вихідний день, і отже, ніякої агітації або втручання в освітній процес не було. Політолог Сергій Биков, в цій ситуації, підтвердив правоту СН, передає УНН.

"Ніяких порушень тут не було і бути не може", - сказав він і пояснив, що партійна конференція, яка висуває кандидатів - "це обов'язковий атрибут виборчої компанії".

В "Опорі" теж почали вивчення ситуації. Там пояснили, що навчальні заклади мають право здавати в оренду своє майно навіть для проведення агітаційних заходів. Для цього між університетом і орендарем можуть бути певні договірні відносини, і така оренда повинна оплачуватися за рахунок політичної партії або за рахунок майбутнього виборчого фонду.

В СН коментуючи проведення з'їзду, в якому, до речі, брав участь Президент України Володимир Зеленський, підкреслили, що не порушували законів, не використовували навчальні аудиторій і не вдавалися до агітації.

"Будь-яка агітація не могла здійснюватися в принципі, оскільки відповідно до положень Виборчого кодексу вона може з'явитися тільки після появи відповідних суб'єктів виборчого процесу. Місцева організація партії стає суб'єктом після висування - а цей процес поки триває", - сказано в заяві партії.

У партії зазначили, що "внутрішній дворик Червоного корпусу КНУ повинен бути публічно доступним, будучи частиною історії та культури Києва".

"Тому "Слуга народу" виступить з ініціативою, щоб ворота дворику були відкриті для всіх бажаючих, принаймні, в денний час", - пообіцяли в СН.

Українські Національні Новини

Політика