Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Ми знаємо все і навіть більше
Ексклюзив: Економіка
35325

Птахопром цього року планує збільшити виробництво курятини на 14% - О.Бакуменко

Птахопром цього року планує збільшити виробництво курятини на 14% - О.Бакуменко

Голова Союзу птахівників вважає, що підприємства протягом року наростять виробництво курятини на 120-130 тис тонн

КИЇВ. 24 січня. УНН. У 2013 році підприємства галузі птахівництва планують збільшити виробництво курятини на 14% до 1,2 млн тонн. Про це розповів у коментарі УНН голова Союзу птахівників України Олександр Бакуменко.

О.Бакуменко зазначив, що ціна курятини на українському ринку залишається стабільною вже близько 1,5 роки. Були тільки невеличкі коливання у межах 2-3%. "Якщо не буде різкого зростання фуражу тощо, то змін не очікується. Думаю, буде стабільна ціна протягом року, може бути максимум коливання 2-3%. Тому підвищення вартості не прогнозується", - зауважив експерт.

О.Бакуменко також розповів, що підприємства галузі птахівництва у 2012 році наростили виробництво майже на 8%. За його прогнозами протягом 2013 року може зрости виробництво курятини ще на 14%. "Буде зростаня ще на 120-130 тис тонн, це десь на 14% (у порівнянні до 2012 року – ред.). Якщо у минулому році було 1 млн 066 тис тонн, а у 2013 році буде вироблено майже 1,2 млн тонн (курятини – ред.)", - сказав він.

Як повідомляли у Мінагрополітики, птахогосподарства України поступово нарощують виробництво м’яса курятини та курячих яєць. Так, станом на 1 листопада 2012 року в Україні вироблено 924,6 тисячі тонн курятини, що на 5% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Окрім того, за 9 місяців 2012 року експорт курятини зріс на 13,4%.

За інформацією УАК, за січень-листопад 2012 року українські виробники експортували 70,5 тис тонн м’яса птиці, а ось у 2011 році за цей період було продано за кордон тільки 48,3 тис тонн. Загалом за січень-листопад 2012 року обсяги експорту м’яса птиці з України збільшилися на 46%.

Джерело: УНН
Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram