Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Обізнаність громадян єднає країну
Пʼятниця, 18 січня 2019 15:34
Ексклюзив: Здоров'я
72645

Експерт порадив, як вибрати червону ікру до Нового року

Експерт порадив, як вибрати червону ікру до Нового року

КИЇВ. 14 грудня. УНН. При виборі червоної ікри до новорічного столу слід звернути увагу на дату виготовлення, маркування на кришці або ж на крихкість ікри, що продається на вагу. Таку думку висловив глава Асоціації рибалок України Олександр Чистяков в коментарі кореспонденту УНН.

"Візьміть баночку в руки і потрясіть. Всередині щось булькає? Від покупки краще утриматися. Якісна зерниста червона ікра заповнює баночку щільно і без пустот. Зверніть увагу на дату упаковки ікри. Видобуток червоної ікри ведеться в липні-серпні. Якщо на кришці вказано будь-який інший місяць, значить, солили ікру морожену, або фасували вироблену раніше. У будь-якому випадку якість червоної ікри буде не на висоті", - зазначив експерт.

За його словами, також для перевірки якості можна натиснути на кришку банки пальцем: вона не повинна проминатися і ні в якому разі не повинна бути роздутою. Також важливою ознакою автентичності продукту є маркування на кришці: вона повинна бути проштампована зсередини, якщо ж цифри втиснули всередину - йдеться про підробку. Крім того, дата не може бути нанесена лазером на кришку або пробита на папері.

"Контрафактну банку з червоною ікрою видає неякісна поліграфія та відсутність на етикетці докладної інформації про продукт, виробника", - додав А.Чистяков.

На його думку, краще купувати ікру в скляній тарі, а не в жестяній, оскільки прозоре скло дозволяє розглянути колір, розмір і якість зерна.

"Якщо ікра виглядає як ніби покрита інеєм, вона фальшива. Купуючи вагову червону ікру, зверніть увагу на крихкість зерна. Ікринки повинні легко відділятися одна від одного і не приставати до лопатки. Якщо червона ікра більше схожа на злиплу безформну масу - від покупки краще утриматися", - додав експерт.

При цьому він підкреслив, що покупка ікри на вагу пов'язана з додатковими ризиками, оскільки в продаж такий продукт надходить в пластикових ємностях від 0,5 кг до 5 кг, а після відкриття ємності термін її зберігання - всього 24 години. Причому для продовження придатності недобросовісні продавці додають в неї емульгатори на основі фармадегідов, які перетворюють корисний продукт в небезпечний для здоров'я.

Також А.Чистяков підкреслив, що, за різними підрахунками, до 60% червоної ікри, що продається в Україні, є контрафактною.

Нагадаємо, новорічний стіл-2019 обійдеться українцям в 1535 гривень.

Напередодні Нового року в Україні на тлі ажіотажного попиту виростуть ціни на основні продукти на продовольчих ринках, тоді як в супермаркетах можна буде закупити товари зі знижками.

Джерело: УНН
Підписуйтесь на паблік-чат УНН у Viber та канал новин у Telegram
Загрузка...