Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Обізнаність громадян єднає країну
Неділя, 16 червня 2019 13:42
Ексклюзив: Суспільство
31635

Лікар розповів про правила безпеки під час купівлі вуличної їжі

Лікар розповів про правила безпеки під час купівлі вуличної їжі

КИЇВ. 26 травня. УНН. Під час купівлі готових страв у вуличних пунктах продажу споживачі мають ретельно оцінювати пункт продажу такої їжі, на санітарно-гігієнічні умови зберігання готових страв і продуктів у пункті продажу, зовнішній вигляд страви, а також відмовлятись від споживання страви за найменших сумнівів щодо її смаку, свіжості. Про це повідомив екс-заступник голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Святослав Протас в коментарі кореспонденту УНН.

“Споживачі самі мають оцінювати пункт продажу такої їжі, дивитись на руки продавців, на санітарно-гігієнічні умови зберігання готових страв і продуктів у пункті продажу, зовнішній вигляд страви, а також відмовлятись від споживання страви за найменших сумнівів у її смаку, свіжості і так далі”, — зазначив санлікар.

За його словами, продавці їжі, а також повари можуть самі стати джерелом забруднення їжі й джерелом розповсюдження інфекції, оскільки можуть бути носіями тих чи інших кишкових захворювань, навіть будучи зовні здоровими.

При цьому він додав, що для безпеки харчування необхідно створити умови з водопостачання й водовідведення, а також слідкувати за здоров’ям і чистотою рук персоналу.

Нагадаємо, через вживання продуктів харчування, що містять бактерії, віруси, паразити, токсини і хімікати, щорічно помирає 420 тис. людей.

Джерело: УНН
Підписуйтесь на паблік-чат УНН у Viber та канал новин у Telegram
Загрузка...