Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Дякуємо лікарям, які рятують країну!
Ексклюзив: Суспільство
85545

У Держпродспоживслужбі назвали фактори стрімкого зростання захворюваності на COVID-19 у Києві

У Держпродспоживслужбі назвали фактори стрімкого зростання захворюваності на COVID-19 у Києві

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Зростання кількості хворих на коронавірусну хворобу COVID-19 у столиці, як і в інших регіонах, пов’язане з природним зростанням гострих респіраторних вірусних інфекцій. Про це в коментарі УНН повідомив начальник ГУ Держпродспоживслужби в місті Києві Олег Рубан.

“Ми фіксуємо природне зростання гострих респіраторних вірусних інфекцій. Коронавірус відноситься до них. Ця ситуація на сьогодні повністю прогнозована. Щодня ми реєструємо антирекорди по всіх регіонах і місту Києву. Це пов’язано зі зростанням (захворюваності на — ред.) гострі респіраторні вірусні інфекції, до складу яких входить і коронавірус. Ми будемо щодня фіксувати збільшення захворюваності”, — сказав співрозмовник УНН.

Що стосується потрапляння міст, зокрема, до прикладу, Києва, до “червоної” зони, це, з його слів, стосується визначення показників на рівні Кабінету мністрів. На сьогодні цей показник становить 160 на 100 тис. населення за два тижні щодо захворюваності в регіоні. Цей показник враховано як для великих мегаполісів з 1-1,5 млн жителів, так і для невеликих міст, пояснив Рубан. Він додав, що показник входження в “помаранчеву” чи “червону” зону є виключно статистичним.

На запитання про те, чи фіксують у столиці спалахи на тлі зростання захворюваності на COVID-19, він заявив, що “спалахи обов’язково фіксуються”.

“Це, повторюю, гостра респіраторна вірусна інфекція, яка обов’язково за собою несе спалахи захворюваності. Перш за все потрапляють до спалахів гуртожитки, дитячі навчальні заклади, організовані колективи. У топі у нас на сьогодні знаходяться з організованих колективів працівники банків, фінансової сфери, де є фактори перш за все недотримання протиепідемічних заходів. Другий фактор — це порушення мікроклімату в приміщені, тобто відсутня вентиляція, відсутність провітрювання”, — розповів начальник ГУ Держпродспоживслужби в столиці.

Він рекомендував ставитись до коронавірусноі інфекції, як до важкого захворювання, захищати групи ризику і проводити профілактичні заходи в приміщеннях.

Як повідомляв УНН, кількість випадків коронавірусної хвороби COVID-19 у столиці за добу зросла на 416.

Нагадаємо, в Україні на 8:45 29 вересня зафіксовано вже майже 205 тисяч випадків коронавірусної хвороби COVID-19, приріст нових випадків за добу — понад 3,6 тисяч.

Джерело: УНН
Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram