Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Дякуємо лікарям, які рятують країну!
Новини: Економіка
62025

Україна зможе експортувати до ЄС свинину і яловичину тільки через 2-3 роки - В.Лапа

Україна зможе експортувати до ЄС свинину і яловичину тільки через 2-3 роки - В.Лапа

КИЇВ. 3 квітня. УНН. Українські виробники зможуть експортувати м'ясо свинини, яловичини щонайменше через 2-3 роки на ринки Євросоюзу. Про це сказав на прес-конференції генеральний директор асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Володимир Лапа, передає кореспондент УНН.

На сьогодні, за його словами, Україна може експортувати на ринки ЄС тільки м'ясо птиці і молочну продукцію винятково не для харчових потреб.

"Якщо ми говоримо про м'ясо свинини, яловичини, про молочну продукцію для харчових потреб, то цей ринок закритий. Зважаючи на досвід наших птахівників, необхідно щонайменше 2-3 роки напруженої роботи, що ми отримали вихід на європейські ринки по цих видах продукції", - сказав експерт.

І для цього, як наголосив В.Лапа, Україна має ухвалити як ухвалення низки необхідних законодавчих актів, так і вдосконалення бізнес-практик.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що протягом цього року імпорт м’яса в Україні зменшився на 50%.

Джерело: УНН
Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram