Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Обізнаність громадян єднає країну
Пʼятниця, 19 липня 2019 13:38
29535

У Держпродспоживслужбі констатували збільшення випадків харчових отруєнь серед українців

У Держпродспоживслужбі констатували збільшення випадків харчових отруєнь серед українців

КИЇВ. 6 березня. УНН. Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа констатував погіршення санітарно-епідемічної ситуації у 2016 році, пов’язаної з реєстрацією випадків гострих кишкових інфекційних захворювань, передає УНН з посиланням на прес-службу відомства.

За словами В.Лапи, у 2016 році спостерігалося погіршення санітарно-епідемічної ситуації, пов’язаної з реєстрацією випадків гострих кишкових інфекційних захворювань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Третина харчових отруєнь у Запорізький області припадає на молочку

Так, протягом 2016 року працівники Держпродспоживслужби взяли участь у розслідуванні 142 спалахів кишкових інфекційних захворювань, під час яких постраждало 2877 осіб, у тому числі 1374 дитини (47,8 %).

Окрім того, голова Держпродспоживслужби наголосив, що на базі м. Києва та Київської області впроваджується пілотний проект, який передбачає проведення процедури відеофіксації під час проведення заходів державного контролю та нагляду, які відносяться до сфери повноважень Держпродспоживслужби. Такі кроки здійснюються в рамках реалізації державної антикорупційної політики в Україні. Планується, що цей проект буде поширений на всю територію України уже до кінця поточного року.

Як повідомляв УНН, за словами нардепа С.Тригубенка, причина збільшення випадків харчових отруєнь у різних регіонах України полягає у відсутності державного та ефективного контролю за якістю продуктів харчування на всіх рівнях.

Також нагадаємо, близько 65% українців, за останні два роки, стали вживати їжу гіршої якості.

Джерело: УНН
Підписуйтесь на паблік-чат УНН у Viber та канал новин у Telegram
Загрузка...