Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Обізнаність громадян єднає країну
Середа, 26 червня 2019 21:50
59550

Дослідження: понад 60% згущеного молока в Україні - фальсифікат

Дослідження: понад 60% згущеного молока в Україні - фальсифікат

КИЇВ. 3 квітня. УНН. Рівень фальсифікації згущеного молока в Україні зростає з року в рік. Про це під час прес-конференції журналістам повідомила член правління громадської організації "Споживча довіра", головний редактор журналу "Споживча довіра" Олена Куликова, передає УНН.

"Згущене молоко - це продукт, який дуже люблять наші діти, який активно використовується а кондитерській продукції. У 2014 році за результатами проведених нашою організацією експертиз були виявлені порушення у 29% зі 100%, у 2016 році - в 50%, на початку 2018 року - у 62,5%. У досліджуваній продукції було виявлено наявність немолочних жирів і, що неприпустимо, вміст діоксину титану. Йдеться про так звані білила - речовина, яку додають виробники для того, щоб отримати кремовий колір згущеного молока. Тобто, виходить що, використовуючи неякісну сировину, виробнику необхідно додавати якісь хімічні компоненти", - розповіла вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молочну продукції в Україні фальсифікують частіше за все

Українці ризикують потрапити на фальсифікат купуючи продукти як вітчизняного, так і закордонного походження, підкреслила О.Куликова.

"Ми проводили дослідження твердих сирів. За результатами минулих років було встановлено, що близько 50% сирів - це фальсифікат. Поряд з цим, Україна останнім часом нарощує імпорт сирів, якість яких залишає бажати кращого. Минулого року наша асоціація відібрала сири на ринках столиці та області, в тому числі - і польського походження. Що стосується польських сирів - то все, що було відібрано, виявилося фальсифікатом", - розповіла О.Куликова.

Як повідомляв УНН, у Держпродспоживслужбі констатували збільшення випадків харчових отруєнь серед українців.

За словами нардепа С.Тригубенка, причина збільшення випадків харчових отруєнь у різних регіонах України полягає у відсутності державного та ефективного контролю за якістю продуктів харчування на всіх рівнях.

Також нагадаємо, близько 65% українців, за останні два роки, стали вживати їжу гіршої якості.

Джерело: УНН
Підписуйтесь на паблік-чат УНН у Viber та канал новин у Telegram
Загрузка...