Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Обізнаність громадян єднає країну
Субота, 19 січня 2019 08:18
29265

У відоме французьке вино додавали цукор: розгорівся скандал на мільйон

У відоме французьке вино додавали цукор: розгорівся скандал на мільйон

КИЇВ. 4 квітня. УНН. У Франції розгорівся винний скандал - одну з найвідоміших виноробень регіону Бордо звинуватили в незаконному додаванні цукру у вино в 2016 році, передає УНН з посиланням на "Дзеркало тижня".

Під розслідування потрапило виноробне господарство Château Giscours. Причиною тому стало вилучення 397 гектолітрів вина з доданим цукром співробітниками групи контролю. Йдеться про 53 тисячі пляшок загальною вартістю 2,3 млн євро.

У Франції додавання цукру в вино допускається тільки у виняткових умовах - коли через погану погоду у винограді знижений рівень цукру, необхідний для повного бродіння. В інших випадках шапталізація (додавання цукру у вино) в країні є незаконною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські вина не гірше чилійських і аргентинських

Разом з цим, виноробня Château Giscours стверджує, що додавання цукру було законним.

Зазначене розслідування зараз перебуває під суворим контролем після низки випадків шахрайства у французькій виноробній промисловості в останні роки.

Château Giscours повідомила, що союз виробників санкціонував шапталізацію врожаю винограду сорту мерло в 2016 році. Насправді цукор був дозволений для використання з виноградом сорту каберне совійньйон, підкреслили в Château Giscours.

"Кількість цукру, доданого до мерло, була обґрунтованою, нижче того рівня, дозволеного для каберне совіньон того року", - розповів співробітник Chateau Giscours.

Нагадаємо, в Україні зростає якість вітчизняного вина. Крім того, наші напої почали завойовувати і європейські ринки.

Додамо, що вітчизняні виробники вина активно готуються до Великодня, і бренд "Коктебель" навіть випустив лімітовану колекцію святкового пасхального кагору.

Джерело: УНН
Підписуйтесь на паблік-чат УНН у Viber та канал новин у Telegram
Загрузка...