Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Обізнаність громадян єднає країну
Неділя, 23 вересня 2018 11:11
Загрузка...
Новини: Економіка
11250

Експерт пояснив, як виробникам курятини вдається тримати відносно стабільні ціни

Експерт пояснив, як виробникам курятини вдається тримати відносно стабільні ціни

КИЇВ. 31 травня. УНН. Українське м'ясо курки дешевше за інші м’ясні продукти через низку причин. Про це у коментарі УНН повідомив економічний експерт Олександр Охріменко.

"М'ясо птиці у нас виробляють в основному великі компанії. На їх потужностях встановлені, як правило, нові технології енергозбереження, через що собівартість виробництва дешевша. Наступний чинник - вартість електроенергії, яка взимку дорожча, влітку - дешевша. Іще один чинник - старий та новий урожай зерна, а саме - закупівельні ціни на нього, які влітку дещо дешевші", - пояснив експерт.

Курка поки залишається найдешевшим видом м'яса в Україні, додав Охріменко.

"У нас нема кормової бази, оскільки немає ринку землі. Тому яловичина та свинина коштувати дешевше курки не можуть", - пояснив експерт.

Нагадаємо, п’ять місяців поспіль курятина залишається найдешевшим м’ясним продуктом. Станом на 31 травня курятина коштує 97,75 грн/кг. Це на 7 грн дешевше свинини і на 26 грн дешевше яловичини.

Нагадаємо, у березні Єврокомісія завершила перевірку найбільшого експортера української курятини – компанії “Миронівський хлібопродукт”, зазначивши, що їх продукція повністю відповідає міжнародним стандартам якості. 

Джерело: УНН
Підписуйтесь на паблік-чат УНН у Viber та канал новин у Telegram
Загрузка...
Погода, Новости, загрузка...
загрузка...