Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Обізнаність громадян єднає країну
Субота, 07 грудня 2019 11:53
Новини: Економіка
21300

Салат "Олів’є" за рік подорожчав майже на третину

Салат "Олів’є" за рік подорожчав майже на третину

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Ціни на продукти, які входять до салату "Олів’є", за останній рік підвищились на 28%. Таку думку висловив генеральний директор Української асоціації постачальників торгових мереж Олексій Дорошенко в Facebook, передає УНН.

"У 2018 році, за два місяці до новорічних свят, приготування майже 3 кг салату "Олів’є" коштуватиме нам 166,2 грн. За рік салат Олів’є подорожчав на 36 грн, або майже на 28%", - зазначив експерт.

За його словами, в 2017 році приготування тих же 3 кг салату обійшлося у 130,2 грн, згідно даних Державної служби статистики і середніх цін ринку "Дніпро" у Києві.

При цьому Дорошенко уточнив, що для приготування 3 кг салату слід взяти відварну картоплю – 6,5 грн за кг, або 3,9 грн за 600 г, відварну моркву – 12,1 грн за кг, або 3 грн за 250 г, цибулю – 10,5 грн за кг, або 2,1 грн за 200г, варену ковбасу – 91,2грн за кг, або 54,7 грн за 600 г, яйця – 24,9 грн за десяток, або 19,9 грн за 8 шт.

На консервацію й майонез із сімейного бюджету слід витратити: на солоно-мариновані огірки – 35,2 грн за баночку в 500 г, консервований зелений горошок – 32,4 грн за 425 г, майонез – 15 грн за упаковку в 300 г.

Нагадаємо, до кінця поточного року картопля в Україні подорожчає приблизно на 15-20%, оскільки наразі залишається найдешевшим овочем.

Протягом поточного року продукти харчування в Україні подорожчають у середньому на 15% у порівнянні з минулим роком.

Джерело: УНН
Підписуйтесь на паблік-чат УНН у Viber та канал новин у Telegram