ПАРЄ сьогодні розгляне пов'язані з поверненням РФ питання

ПАРЄ сьогодні розгляне пов'язані з поверненням РФ питання

Київ  •  УНН

24 червня 2019, 05:36  •  9890 перегляди

КИЇВ. 24 червня. УНН. Парламентська асамблея Ради Європи на сесії, яка стартує у Страсбурзі, сьогодні розгляне зміни правил ПАРЄ, що може вплинути на питання повернення Росії в організацію, і для української делегації це буде важкий день, а результат боротьби проти повернення РФ непередбачуваний. Про це заявив голова постійної української парламентської делегації у ПАРЄ Володимир Ар'єв, передає УНН.

"У української делегації сьогодні в Страсбурзі важкий день. Кожна сесія ПАРЄ останні роки ставала тяжчою за попередню в питанні санкцій проти російської делегації. Ця може стати вирішальною", - вказав Ар'єв.

Він зауважив, що різниця між 2014 роком і нинішнім моментом "полягає в тому, кому ми протистоїмо". "Тоді це була Москва і група проросійських парламентарів. Тепер це Москва, група проросійських парламентарів, суттєво збільшена за рахунок росту популярності в ЄС популістів і радикалів, а також керівництво Ради Європи, Німеччина і Франція. Антанта 2.019", - зазначив голова української делегації в ПАРЄ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клімкін про повернення РФ до Ради Європи: шанси значні

"Тобто, і наше завдання ускладнилося в рази, і позиції послабились. Незважаючи на те, що єдність делегація тримає, ми маємо порушену єдність інституцій і нові умови - розпущений парламент (в такий час до всіх перехідних традиційно менше дослухаються - чекають нового складу), напіввідставлений міністр закордонних справ і президент, якому події в ПАРЄ нецікаві. Тому результат непередбачуваний, попри всю нашу готовність дати серйозний бій. Будемо робити все можливе в цих умовах", - підсумував він. 

Нагадаємо, регламентний комітет ПАРЄ ухвалив проект резолюції, що ускладнює санкційну процедуру проти РФ. Українська сторона назвала це "поганим варіантом", водночас вказавши, що якщо резолюцію проголосують, то можливість запровадити санкції в урізаному варіанті все ж залишиться. Голосування на сесії Асамблеї відбудеться 24 червня.

Як вказали у прес-службі ПАРЄ, обговорення процесу ухвалення рішень в Асамблеї, які стосуються повноважень і голосування, стане одним з ключових питань літньої сесії ПАРЄ, яка відбуватиметься у Страсбурзі з 24 по 28 червня. Голосування цього питання може допомогти Росії повернутися в ПАРЄ.

Новини по темi

ПАРЄ сьогодні розгляне пов'язані з поверненням РФ питання

Парламентська асамблея Ради Європи на сесії, яка стартує у Страсбурзі, сьогодні розгляне зміни правил ПАРЄ, що може вплинути на питання повернення Росії в організацію, і для української делегації це буде важкий день, а результат боротьби проти повернення РФ непередбачуваний. Про це заявив голова постійної української парламентської делегації у ПАРЄ Володимир Ар'єв, передає УНН.

Політика • 24 червня 2019, 05:36  •  9890 перегляди
ПАРЄ сьогодні розгляне пов'язані з поверненням РФ питання

У Києві шукають вибухівку в КНУКіМ

Сьогодні зранку з'явилась інформація мінування Київського національного університету культури і мистецтв. Про це УНН повідомили очевидці.

Київ • 24 червня 2019, 05:30  •  68729 перегляди
У Києві шукають вибухівку в КНУКіМ

У Казахстані на території військової частини стався вибух

Вибух стався в понеділок на території військової частини в Туркестанській області Казахстану. Про це повідомив журналістам у понеділок офіційний представник комітету з НС МВС Казахстану Нурсултан Нурахметов, пише УНН з посиланням також на видання “Казінформ”.

Новини Світу • 24 червня 2019, 05:23  •  17171 перегляди
У Казахстані на території військової частини стався вибух

У чергах у КПВВ на Донбасі застрягли 230 автомобілів

Вранці у понеділок, 24 червня, в контрольних пунктах в’їзду-виїзду в районі проведення операції Об’єднаних сил утворилися черги з 230 автомобілів в обох напрямках. Про це УНН повідомили у прес-службі Держприкордонслужби.

Суспільство • 24 червня 2019, 05:15  •  10244 перегляди
У чергах у КПВВ на Донбасі застрягли 230 автомобілів

В аеропортах Грузії туристам знову даруватимуть вино

В аеропортах Грузії відновиться акція з роздачі вина прибулим туристам - Національна адміністрація туризму планує вручити гостям 300 тисяч пляшок брендованого подарункового вина. Про це повідомляє видання "Батумелебі", передає УНН.

Новини Світу • 24 червня 2019, 05:10  •  11392 перегляди
В аеропортах Грузії туристам знову даруватимуть вино

Енергосистема України працює без п'яти атомних блоків

Станом на 21 червня у роботі перебувають 10 з 15 енергоблоків на атомних станціях України, за попередню добу АЕС вироблено 183,20 млн кВт-г електроенергії. Про це УНН повідомили у прес-службі НАЕК "Енергоатом".

Економіка • 24 червня 2019, 05:06  •  15226 перегляди
Енергосистема України працює без п'яти атомних блоків

В АРМА заявили про готовність до аудиту

Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами здійснило всі необхідні організаційні заходи для проведення щорічного зовнішнього аудиту АРМА. Про це у відповідь на запит УНН повідомили в агентстві, передає УНН.

Економіка • 24 червня 2019, 05:01  •  13432 перегляди
В АРМА заявили про готовність до аудиту

Україна заповнила свої ПСГ газом на 42%

Обсяг газу в підземних сховищах України станом на 22 червня збільшився до 13,002 млрд куб. м, передає УНН з посиланням на дані АТ "Укртрансгаз".

Економіка • 24 червня 2019, 04:59  •  10649 перегляди
Україна заповнила свої ПСГ газом на 42%

Індонезію знову трясе

В індонезійській провінції Малуку стався землетрус магнітудою 7,7. Про це повідомляє УНН з посиланням на Національне управління метеорології, кліматології і геофізики Індонезії (BMKG).

Новини Світу • 24 червня 2019, 04:57  •  6278 перегляди
Індонезію знову трясе

Рятувальники попередили про підйом рівнів води у річках

На лiвих притоках Днiстра у межах трьох областей України очiкуються пiдйоми рiвнiв води. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу ДСНС.

Суспільство • 24 червня 2019, 04:53  •  14280 перегляди
Рятувальники попередили про підйом рівнів води у річках