Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Ми знаємо все і навіть більше
Новини: Економіка
63960

За місяць стане відомо, хто з українських виробників не шпигує курятину антибіотиками

За місяць стане відомо, хто з українських виробників не шпигує курятину антибіотиками

КИЇВ. 3 березня. УНН. Моніторинг вітчизняних виробників курятини щодо застосування антибіотиків при виробництві продукту успішно триває. Результати аудиту будуть відомі за місяць. Про це сьогодні під час пресконференції журналістам розповів директор Асоціації “Союз птахівників” Сергій Карпенко, передає УНН.

"Моніторинг триває, і на кінець березня асоціація планує здійснити перші аудити", - сказав він.

Карпенко нагадав, що моніторинг розпочато 1 січня 2020 року, за ініціативи найбільш свідомих українських виробників курятини та яєць. Мова про:

- Групу компаній МХП (ТМ “Наша Ряба”);

- ЗАТ “Володимир-Волинська птахофабрика” (ТМ “Епікур”);

- ТОВ “Ясенсвіт” ГК “Ovostar Union” (ТМ “Ясенсвіт”).

Мета моніторингу - звести нанівець необґрунтовані закиди споживачів і ЗМІ про масове застосування антибіотиків при вирощуванні курятини, каже голова асоціації.

"Річ у тім, що сьогодні в структурі виробництва м'яса м'ясо птиці займає 72%, споживання продукту - 50%. І до цієї галузі завжди була прискіплива увага від споживачів, ЗМІ, які часто-густо необґрунтовано нарікали на те, що у м'ясі курки багато сальмонели, антибіотиків, гормонів росту. Тож цим проектом ми хочемо звести нанівець всі закиди і довести, що продукція птахівництва виробляється технологічно чистою, і несе лише здорове харчування як для українського, так і для закордонного споживача", - пояснює Карпенко.

Він додав, що до складу асоціації входить чимало виробників курятини і яєць. І кількість охочих долучитися до моніторингу з кожним днем зростає.

"Ми з радістю залучимо усіх бажаючих, як тільки завершимо цей моніторинг. Ми робимо таке вперше, і хочемо подивитися, як проходитиме процес", - розповів Карпенко.

За підсумками моніторингу українська курятина зможе отримати знак "Без антибіотиків", каже Карпенко. І додає, що асоціація лишає за собою право відізвати знак.

"Ми відзиватимемо можливість маркувати свою продукцію знаком у тих підприємств, які допустять маркування продукції із порушеннями", - додав він.

Джерело: УНН
Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram