Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Дякуємо лікарям, які рятують країну!
52650

Онколог назвав приховану небезпеку шашлику

Онколог назвав приховану небезпеку шашлику

КИЇВ. 21 травня. УНН. Жирне м'ясо, приготоване на відкритому вогні, криє в собі небезпеку для здоров'я людини. Про це в коментарі УНН розповів онколог Микола Анкусько.

Деталі

Вся справа у формальдегідах, які можуть стати причиною новоутворень в стравоході і шлунку, пояснив лікар.

"Таке м'ясо має вживатися як "делікатес", не на постійній основі. Коптильні речовини можуть провокувати онкологію, це канцерогени. Адже не тільки дим - це канцероген, але і термічно оброблені жири, які затримують в собі ті самі канцерогени", - повідомив Анкусько.

Готувати шашлик на відкритому вогні краще з птиці або риби, радить онколог.

"Якщо це буде судак, наприклад, або це буде курка - це менш небезпечно", - підкреслив він.

Доповнення

Всесвітня організація охорони здоров'я повідомляє про дані, які встановлюють зв'язок між споживанням червоного м'яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров'я рекомендують обмежити вживання в їжу м'ясної продукції і червоного м'яса, оскільки з ними пов'язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань. МОЗ України радить українцям обмежити споживання червоного м'яса до 500 грам на тиждень. 

Джерело: УНН
Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram