Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Дякуємо лікарям, які рятують країну!
54435

В Інституті раку пояснили вплив червоного м’яса на розвиток онкозахворювань

В Інституті раку пояснили вплив червоного м’яса на розвиток онкозахворювань

КИЇВ. 31 травня. УНН. Поїдання великої кількості обробленого (копченого, в’яленого) та смаженого на грилі червоного м’яса може підвищувати ризик розвитку колоректального раку. Про це повідомили у Національному інституті раку, передає УНН.

Цитата:

"Причиною такого зв’язку може бути високий рівень N-нітрозосполук (NOC) у червоному м’ясі – речовин, які є потенційними канцерогенами та здатні викликати NOC-індуковані зміни ДНК", - пояснили в НІР.

Деталі

Також певну роль можуть відігравати гетероциклічні аміни (HCA) та поліциклічні (PCA), що утворюється в м’ясі під дією високих температур, тобто при способі приготування гриль або барбекю, додають у Національному інституті раку.

Доповнення

МОЗ України рекомендує українцям з'їдати не більше 500 гр червоного м'яса на тиждень. 

Довідка

Червоне м'ясо - всі види м'яса (м'язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.

Джерело: УНН
Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram