Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Дякуємо лікарям, які рятують країну!
41895

Дієтолог розповів про шкоду червоного м'яса для літніх людей

Дієтолог розповів про шкоду червоного м'яса для літніх людей

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Червоне м'ясо може завдати шкоди здоров'ю людей похилого віку. Про це в коментарі УНН заявив дієтолог Борис Скачко.

Деталі

Йдеться про яловичину, телятину, баранину, конину і молоду свинину, уточнив експерт.

Зокрема, яловичина, баранина і конина містять тверді жири, які провокують розвиток різних захворювань, попереджає Скачко.

"Власне, як качатина і гусятина. Властивий у даних видах м'яса твердий жир може викликати атеросклероз судин", - інформує дієтолог.

У свою чергу телятина і молода свинина відносяться до нежирних сортів м'яса. Однак, властиві в їх складі білкові токсини можуть спровокувати артроз суглобів у людей похилого віку, каже Скачко.

"Крім того, білкові токсини перевантажують і без того ослаблену функцію виділення нирок у літніх людей. Це може призвести до утворення каменів у нирках", - додав експерт.

Червоне м'ясо літнім людям варто замінити на біле, рекомендує дієтолог.

"М'ясо птиці, кролів, індика - будь ласка, і на здоров'я. За винятком шкірки. Але навіть якщо вона потрапить в організм - то розплавиться, і не закупорить судини.

А на гарнір - овочі і фрукти, для стабілізації процесу травлення", - говорить експерт.

Скачко також порадив людям у віці відмовитися від білого рафінованого цукру.

"В крайньому випадку - замінити його на коричневий цукор", - резюмував експерт.

До речі

МОЗ України рекомендує обмежити вживання червоного м'яса до 500 грам в тиждень.

Всесвітня організація охорони здоров'я тим часом повідомляє про дані, які встановлюють зв'язок між споживанням червоного м'яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров'я рекомендують обмежити вживання в їжу м'ясної продукції і червоного м'яса, оскільки з ними пов'язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.

Червоне м'ясо - всі види м'яса (м'язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.

Джерело: УНН
Підписуйтесь на канал новин УНН у Telegram