ukenru
uryad-nimechchini-obrav-novim-ochilnikom-bundesbanku-yoakhima-nagelya

Уряд Німеччини обрав новим очільником Бундесбанку Йоахіма Нагеля

 • 22161 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Новий уряд Німеччини обрав очільником Бундесбанку, досвідченого банкіра та колишнього члена правління німецького державного банку розвитку. Про це пише УНН з посиланням на DW.

Деталі

Йоахім Нагель змінить Єнса Вайдмана, який у жовтні оголосив, що піде у відставку в кінці року після десятиліття на посаді президента Бундесбанку, посилаючись на особисті причини.

Нагель є заступником керівника банківської справи в Міжнародній асоціації центральних банків Банку міжнародних розрахунків. Він був призначений на цю посаду в листопаді 2020 року. Раніше він входив до виконавчої ради Бундесбанку та в правління німецького державного банку розвитку KfW.

Доповнення

Керівники національних центральних банків у 19 країнах, які використовують євро, мають місце в керуючій раді Європейського центрального банку з 25 членів, яка визначає монетарну політику, разом із шістьма членами виконавчої ради. На цій посаді Вайдман виступав головним скептиком щодо експансивної політики економічного стимулювання. Але у нього був лише один голос, і противники стимулювання не змогли завадити Європейському банку розширити свої зусилля під час та після боргової кризи єврозони 2010-2015 років.

Минулого тижня банк вирішив поступово скасувати пандемічні стимули шляхом поступового припинення програми купівлі облігацій на 1,85 трильйона євро (2,1 трильйона доларів) до кінця березня. Це пом’якшило вихід, додавши покупки облігацій до попередньої програми підтримки.

Аналітики очікують лише першого підвищення процентної ставки в 2023 році, незважаючи на річну інфляцію на найвищому рівні — 4,9% — з моменту початку записів у 1997 році.

Українські Національні Новини

Новини Світу