ukenru
chinovnikiv-zobovyazali-povernutisya-do-25-kvitnya-v-ukrayinu-uryad-ukhvaliv-postanovu

Чиновників зобов'язали повернутися до 25 квітня в Україну. Уряд ухвалив постанову

 • 302875 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Кабінет міністрів України ухвалив постанову, якою зобов'язав чиновників повернутися в Україну до 25 квітня. Інакше їм загрожує дисциплінарне стягнення, включаючи звільнення. Про це УНН повідомляє з посиланням на постанову від 12 квітня 2022 року № 440.

Так, постанова регулює роботу державних службовців та працівників державних органів у період воєнного стану.

Деталі

Постанова, зокрема, передбачає дистанційну роботу у разі наявності організаційних і технічних можливостей для виконання їх посадових обов’язків для тих хто перебуває в Україні, проте з-за кордону посадовці повинні повернутися.

Також робота державних службовців та працівників державного органу за межами України допускається лише у разі службового відрядження, оформленого в установленому порядку.

"У разі перебування державного службовця або працівника державного органу в робочий час в Україні поза межами робочого місця без рішення керівника державної служби, зазначеного в пункті 1 цієї постанови, або за кордоном, крім перебування у службовому відрядженні, оформленому в установленому порядку, до них може бути застосоване дисциплінарне стягнення відповідно до закону", - йдеться в постнові.

Постанова набирає чинності з дня її опублікування, крім пункту 3, який набирає чинності з 25 квітня 2022 року.

Додамо

Голова ВР Руслан Стефанчук повідомляв, що чиновників, які не повернуться в Україну до 25 квітня, можуть звільнити.

Доповнення

У "Слузі народу" хочуть карати чиновників та депутатів за втечу за кордон під час війни.

16 березня голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявляв, що за кордоном на той час перебувало 26 народних депутатів, при чому причина, чому переважна більшість з близько 16 з них залишили територію України - невідома.

Українські Національні Новини

Політика