ukenru
v-ukrayini-zaboronyat-feyerverki-ta-salyuti-rada-zrobila-pershiy-krok

В Україні заборонять феєрверки та салюти: Рада зробила перший крок

 • 593523 переглядiв

КИЇВ. 16 серпня. УНН. Народні депутати підтримали законопроєкт за основу, яким пропонується заборонити використовувати феєрверки та салюти на території України. “За” проголосували 250 народних депутатів, передає УНН з посиланням на народного депутата Олексія Гончаренка.

Деталі

Зокрема, пропонується заборонити використання, продаж та передачу феєрверків, салютів і петард. Заборона не поширюється на використання піротехніки Збройними силами України, Національною поліцією та аварійно-рятувальними службами.

Також документом пропонується заборонити проведення будь-яких заходів із використанням піротехнічних виробів та вибухових речовин, за виключенням сценічних піротехнічних виробів Т1 та Т2, феєрверків класу F1, що мають дуже низький рівень небезпеки і незначний рівень шуму, який не перевищує 60 дБ.

Доповнення

З 30 червня на час воєнного стану в Одесі та області заборонено використання та продаж феєрверків, а також рух транспорту без шумопоглинача.

23 червня Київрада ухвалила рішення про заборону на час війни продажу та запуску феєрверків та пересування автомобілів без глушника у столиці.

Українські Національні Новини

Політика