ukenru
bukmekerska-kontora-1xbet-pratsyuvala-v-ukrayini-sche-do-legalizatsiyi-gralnogo-biznesu

Букмекерська контора 1xBet працювала в Україні ще до легалізації грального бізнесу

 • 155809 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. З 2009 року гральний бізнес в Україні був під забороною, і лише 11 серпня 2020 року Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо його легалізації. Водночас деякі компанії, яким пізніше Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей видала ліцензії для роботи в Україні, працювали в країні і раніше, зокрема - букмекерська контора 1xBet, передає УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У КРАІЛ відхрестилися від накладення санкцій на проросійського букмекера 1xBet

Деталі

Головне слідче управління Національної поліції України на початку 2020 року направляло лист до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, з вимогою накласти арешт на майнові права інтелектуальної власності, які зокрема стосувалися й компанії 1xBet. І дійсно - сайт компанії був заблокований, однак низка сайтів-дзеркал попри заборону продовжували працювати й надалі.

Пізніше у тому ж 2020 році 1xBet навіть включали до рейтингу букмекерів без “ідентифікації особи”, тобто, грати в азартні ігри та ставити ставки на платформі 1xBet могли українці будь-якого віку, хоча ЗУ передбачає дозвіл для гри в азартні ігри лише з 21-го року.

Контекст

За день до звільнення Бучі - міста-героя України, де відбувалися запеклі бої та загинуло понад 420 мирних жителів, Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей видала ліцензії для роботи в Україні проросійській букмекерській конторі 1xBet, ігноруючи присутність російського сліду у компанії та порушення ЗУ.

Пізніше, після особистого втручання Президента України та Бюро економічної безпеки, КРАІЛ врешті анулював ліцензії букмекерам, однак ті фактично й досі продовжують працювати в Україні, бо майже всі їх сайти-дзеркала доступні для українських гравців. Водночас у Комісії наголошують - причин для ініціювання санкцій проти 1xBet ще не знайшли і лише розмірковують чи є такі підстави взагалі.

Українські Національні Новини

Економіка