Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Обізнаність громадян єднає країну
Вівторок, 21 травня 2019 06:03
Новини: Здоров'я
10485

Під час поминок на Черкащині отруїлись 16 осіб

КИЇВ. 2 серпня. УНН. Через недотримання приготування страв в с. Чернявка Черкаської області отруїлись 16 осіб. Про це УНН повідомили в прес-службі МОЗ.

"До Черкаської та Чигиринської районних лікарень Черкаської області 1 серпня 2011 року було госпіталізовано 16 осіб зі скаргами на блювоту, підвищення температури тіла до 39 - 40 С, рідкі випорожнення. При поступленні хворим встановлений діагноз "Гострий гастроентероколіт середньої важкості".

31 липня 2011 року в с. Чернявка Черкаського району відбувався поминальний обід в домашніх умовах, на якому були присутні 37 осіб. Серед них були і 16 осіб, які потрапили до лікарні", - йдеться в повідомленні.

За підсумками попереднього вивчення обставин виникнення захворювань встановлено, що приготування їжі проводилось без додержання технології приготування та її зберігання. В процесі приготування приймало участь 5 осіб, в тому числі 1 професійний кухар.

Фахівцями СЕС затверджено план заходів з локалізації та ліквідації спалаху в Черкаському районі.

Проведено санітарно - епідеміологічне обстеження вогнища, подвірні обходи, встановлений медичний нагляд за контактними особами, відібрані для дослідження зразки харчової продукції, питної води, гігієнічні змиви та змиви на патогенну, умовно патогенну мікрофлору з об'єктів довкілля, проведено раптове обстеження 5 осіб, які приймали участь у приготування страв. Відібраний матеріал від хворих.

Фахівці держсанепідслужби продувжують здійснювати необхідний комплекс протиепідемічних та профілактичних заходів.

Нагадаємо, Міністерство охорон здоров'я України звертається до громадян щодо додержання правил приготування та зберігання харчових продуктів у літній період. Не рекомендується вживати влітку кондитерські вироби з кремом власного виробництва, салати з заправкою, особливо на основі сметани та майонезу, десерти із продуктів, що швидко псуються (сметана). Необхідно дотримуватися технології приготування продуктів, не зберігати продукти в готовому вигляді.  

Джерело: УНН
Підписуйтесь на паблік-чат УНН у Viber та канал новин у Telegram
Загрузка...