Українські Національні Новини
інформаційне агентство
Обізнаність громадян єднає країну
Субота, 20 липня 2019 20:56
Новини: Політика
13575

В Україні експерти перевірять м’ясо, ковбасу й напівфабрикати

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. В Україні стартує проект першого незалежного аудиту українських виробників, у рамках якого організатори закликають виробників м’яса та продуктів м’ясопереробки приєднатися до проекту й відкрити двері для експертних перевірок. Про це сьогодні під час прес-конференції сказав директор Інституту споживчих експертиз Юрій Чорнобривець, передає кореспондент УНН.

За його словами, мета цього проекту - показати українським споживачам безпечні та корисні м’ясні продукти.

"Найголовніша суть нашого проекту – показати споживачам реальну ситуацію з виробництвом м’ясних продуктів у нашій країні. Кожного дня ми з вами ходимо в магазин і не можемо дізнатися, що ми купуємо. Ми запрошуємо всі м’ясопереробні підприємства взяти участь у нашому проекті", - сказав Ю.Чорнобривець.

Він наголосив, що споживачам акція надасть цінної інформації, підприємства отримають нагоду показати прозорість своєї діяльності.

Результати перевірок оприлюднюватимуть на сайтах МОЗ, Інституту споживчих експертиз кожні два-три тижні. Окрім того, організатори наголосили, що вони запрошують до участі і журналістів, яких згодні брати на підприємства та лабораторії, де здійснюватимуть експертизи продукції. Проект планується завершити через 1,5-2 місяці.

Як повідомляв УНН, перший віце-прем’єр-міністр України – міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв, коментуючи відповідний розділ Державної програми розвитку внутрішнього виробництва, запевнив, що Україна відновить виробництво власної якісної, екологічно чистої та безпечної для здоров’я людини сільськогосподарської продукції в тій кількості, яка дозволить забезпечити повною мірою потреби внутрішнього і, частково, зовнішнього ринків.

Джерело: УНН
Підписуйтесь на паблік-чат УНН у Viber та канал новин у Telegram
Загрузка...