astronomi-vipadkovo-viyavili-mozhlivu-gigantsku-ekzoplanetu

Астрономи "випадково" виявили можливу гігантську екзопланету

 • 13840 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Таємничого супутника, який може бути новонародженою планетою, виявили в космосі між двома молодими зірками. Про це з посиланням на дані нового дослідження повідомляє Space.com, передає УНН.

Астрономи виявили новий об'єкт, вивчаючи CS Cha, бінарну зірку віком 2-3 мільйони років, за близько 540 світлових років від Землі. Наразі не зрозуміло, чим є цей супутник, зазначили дослідники.

"Ми підозрюємо, що компаньйон оточений власним пиловим диском", - йдеться у заяві провідного автора дослідження Крістіана Гінскі з Лейденської обсерваторії у Нідерландах.

"Складність у тому, що диск блокує більшу частину світла, тому ми навряд чи можемо визначити його масу", - додав дослідник.

"Тож, це може бути як коричневий карлик, так і супер-Юпітер на початку існування. Класичні моделі формування планет тут не допоможуть", - зазначив він.

Команда дослідників сподівається встановити природу супутника CS Cha у майбутньому, завдяки спостереженням за допомогою ALMA, потужної мережі радіотелескопів на півночі Чилі.

Нагадаємо, вчені заявили про зміну орбіти Землі.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Влада США оголосила Гаваї зоною стихійного лиха

     • 20354 переглядiв

    За тиждень запаси вугілля на ТЕС та ТЕЦ зросли на 5,6%

     • 7891 переглядiв