bilorus-posilit-kordon-z-ukrayinoyu-i-krayinami-baltiki

Білорусь посилить кордон з Україною і країнами Балтики

 • 10244 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Президент Білорусі Олександр Лукашенко ухвалив рішення про посилення охорони державного кордону, зокрема виставленні нових загонів на кордоні з Україною і країнами Балтики. Про це повідомляє БЕЛТА, передає УНН.

Як повідомляється, посилення суміжними державами охорони зовнішнього кордону ЄС пов'язано із продовженням міграційної кризи, а також підвищенням рівня терористичної небезпеки в країнах Західної Європи; збереженням високого ризику контрабандного переміщення в Білорусь зброї, боєприпасів, вибухових речовин та інших засобів терору.

В рамках виконання рішення передбачається вдосконалення спільно з митними органами порядку пропуску через кордон фізичних осіб і транспортних засобів, вдосконалення системи моніторингу обстановки, впровадження в діяльність органів прикордонної служби нових технологій.

Також враховані зміни в структурі територіальних органів прикордонної служби, пов'язані з виставленням нових підрозділів на українському і прибалтійському напрямках.

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що в Харківській області прикордонники затримали громадянина Російської Федерації, який незаконно перетнув кордон і попросив надати йому статус біженця.

Українські Національні Новини

Політика