blizko-8-mln-ukrayintsiv-mozhut-skoristatisya-bezplatnoyu-pravovoyu-dopomogoyu-p-petrenko

Близько 8 млн українців можуть скористатися безплатною правовою допомогою - П.Петренко

 • 13611 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. Безплатна правова допомога в Україні вже надана 500 тис. людей, загалом вона розрахована на орієнтовно 8 млн українців. Про це на брифінгу повідомив міністр юстиції України Павло Петренко, передає кореспондент УНН.

"За останні три роки фактично з нуля створено найбільш розгалужену мережу центрів безоплатної правової допомоги, де працюють українські адвокати і надають допомогу тим людям, які, в принципі, не мали можливості через свій майновий стан отримати кваліфіковану адвокатську допомогу зараз такими людьми фактично є півмільйона українців – пенсіонери, учасники АТО, ті люди, які мають невеликий майновий дохід. Ми на цьому не зупиняємося і розраховуємо, що близько 8 млн українців є потенційними споживачами системи безоплатної правової допомоги, нашими клієнтами", - сказав П.Петренко.

У свою чергу координатор Центру надання безоплатної правової допомоги Андрій Вишневський повідомив, що сьогодні система безплатної правової допомоги включає в себе понад 500 точок доступу для людей до неї, понад 2 тис. 600 незалежних адвокатів, які надають правову допомогу за рахунок держави, понад 1 тис. 600 штатних юристів, які щоденно в постійному режимі надають правову допомогу як первинну, так і вторинну.

За його словами, ця система дозволяє надати юридичні послуги в середньому 350 тис. людей на рік.

Нагадаємо, США нададуть грант для громадських правових організацій України.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Два райони Києва можуть залишитися без гарячої води

     • 19728 переглядiв

    Росія відреагувала на прохання США вплинути на “ЛНР”

     • 37944 переглядiв

    Невідомі кинули димову шашку поблизу посольства Литви

     • 11934 переглядiв

    "Укрспирт" тимчасово призупинив виробничі потужності

     • 9334 переглядiв