deputaty-ukhvalyly-za-osnovu-zakonoproiekt-yakyi-udoskonaliuie-systemu-pochatkovoi-zahalnoviiskovoi-pidhotovky

Рада підтримала законопроєкт про удосконалення системи початкової загальновійськової підготовки

 • 18256 переглядiв

Верховна Рада проголосувала в першому читанні за законопроект, який запроваджує початкову загальну військову підготовку шляхом викладання предмету "Захист Вітчизни" для старшокласників та учнів професійно-технічних навчальних закладів.

Верховна Рада проголосувала у першому читанні за законопроєкт, який удосконалює систему початкової загальновійськової підготовки.  Документ передбачає викладання навчального предмета "Захист України" для учнів старших класів шкіл та студентів професійно-технічних навчальних закладів. Про це УНН повідомляє із посиланням на народного депутата Ярослава Железняка та  законопроєкт №11092.

За основу прийняли законопроєкт № 11092 щодо удосконалення системи початкової загальновійськової підготовки. ЗА - 291

- написав Железняк у Telegram.

Деталі

Згідно з проєктом закону, передбачається запровадження початкової загальновійськової підготовки, яка здійснюється "з метою формування у громадян первинних загальновійськових знань і спеціальних компетентностей стосовно оборонної свідомості, ознайомлення громадян з місцем і роллю громадянина у зв’язку з усвідомленням свого обов’язку щодо збройного захисту України".

Така підготовка буде проводитися у закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти для учнів старших класів шкіл та студентів професійно-технічних навчальних закладів, шляхом викладання навчального предмета "Захист України" та здійснення заходів спрямованих на військово-патріотичне виховання.

Програми з навчального предмета "Захист України" розроблятимуться та затверджуватимуться міністерством освіти і науки України, за погодженням з Міністерством оборони.

Нагадаємо

Верховна Рада остаточно ухвалила законопроєкт, який дозволить Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) купувати військові облігації за арештовані валютні кошти, які розміщені на рахунках Агентства. 

Популярні

Новини по темі

Вибух пролунав у Полтаві - ЗМІ

 • 42129 переглядiв