ekspert-prokomentuvala-agresiyu-ukrayintsiv-schodo-lotereynogo-operatora-unl

Експерт прокоментувала агресію українців щодо лотерейного оператора "УНЛ"

 • 9609 переглядiв

КИЇВ. 21 червня. УНН. Супротив українців щодо "Української національної лотереї" є наслідком безконтрольної діяльності гральних закладів, замаскованих під лотереї. Про це в коментарі УНН повідомила експерт у сфері грального бізнесу Зоряна Топорецька.

З початку червня мала місце низка інцидентів, пов’язаних з "УНЛ". Зокрема, було здійснено розбійний напад, пограбування, облиття фарбою одного із гральних закладів компанії.

"Із гральним бізнесом не потрібно боротися, його потрібно врегульовувати. Адже безконтрольність на цьому ринку призвела до діяльності підпільних гральних закладів, лотерей під виглядом азартних ігор. Гравець, який грає в такі ігри, жодним чином незахищений. І відповідно, якщо людина програє всі гроші і не має якогось захисту чи підтримки, вона буде проявляти свій гнів і незадоволення, буде здійснювати напади на такі гральні заклади", - пояснила вона.

Юрист додала, що бездіяльність контролюючих органів влади породила хаос на лотерейному ринку.

"Пересічним громадянам на сьогодні важко відрізнити лотерею від азартної гри, тому що гральний бізнес заборонений, а лотереї жодним чином не врегульовані. Не виключно, що безконтрольність, відсутність законодавства і бездіяльність державних органів, які повинні регулювати цю сферу, призвела до того, що недобросовісні суб’єкти можуть проводити лотереї, які дуже нагадують азартні ігри", - сказала вона.

Нагадаємо, поліція підозрює “УНЛ” (“Українську національну лотерею”) в організації азартних ігор під виглядом лотерей та ухилянні від сплати податків. Разом з тим, влада всіляко сприяє “УНЛ” у перетворенні на монополіста на лотерейному ринку.

“УНЛ” пов’язують з нардепом від БПП Олександром Третьяковим. Загалом на українському лотерейному ринку представлено три компанії: “УНЛ” (Українська національна лотерея), “Патріот” і “М.С.Л.” (Молодьспортлото).

“Патріот” і “М.С.Л.” намагаються прибрати з ринку за допомогою санкцій РНБО і ліцензійних умов, які розробив Мінфін. Проти “М.С.Л.” ввели санкції на підставі листа 7-річної давності власника компанії Георгія Ложенка. Тоді “М.С.Л.” запропонував Мінфіну проект фінансування Євро-2012, в якому партнером було зазначено “Альфа-банк”. Банк ніколи не входив в структуру “М.С.Л.”. Єдині фінансові відносини “М.С.Л.” і “Альфа-Банк” — це звичайний кредит. Разом з тим, саме цей лист було використано для введення санкцій проти “М.С.Л.”.

Незважаючи на те, що СБУ відмовилася від своїх претензій до “М.С.Л.”, головного конкурента “УНЛ” все одно залишили під санкціями.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У НАТО прокоментували зближення з літаком С.Шойгу

     • 29543 переглядiв

    В США евакуювали аеропорт, травмований поліцейський

     • 7385 переглядiв

    Лотерея "Лото-Забава" розіграла акційні 100 тис. грн

     • 9790 переглядiв