fao-zyasuvati-stupin-poshirennya-achs-v-ukrayini-nemozhlivo

ФАО: з'ясувати ступінь поширення АЧС в Україні - неможливо

 • 8124 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Через обмежений потенціал офіційних українських ветслужб по швидкому виявленню та підтвердженню захворювання, з'ясувати ступінь поширення АЧС в Україні неможливо. Про це повідомляє продовольча і сільськогосподарська організація ООН (ФАО), передає УНН.

Повідомляється, що АЧС є загрозою для українського сектора свинарства не перший рік. З 2012 року було зареєстровано 326 спалахів захворювання, а поширення вірусу в Україні вже призвело до серйозних соціально-економічних наслідків.

І хоча Україна зробила кроки щодо викорінення хвороби, негативний вплив вірусу на внутрішній ринок м'яса зберігається, констатують в ФАО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні слід запровадити практику страхування від АЧС

Потенціал офіційних українських ветеринарних служб по швидкому виявленню та підтвердженню захворювання обмежений. Тому, з'ясувати ступінь поширення АЧС в Україні як і раніше "не представляється можливим".

"Згідно з прогнозами експертів, якщо хвороба не контролювати за допомогою своєчасних і правильних заходів, негативний вплив поширення АЧС в Україні, ймовірно, буде збільшуватися і призведе до нових ризиків для фермерів і переробників свинини", - прогнозує організація.

Нагадаємо, збитки свинарів через АЧС можуть досягти 30 млрд грн. 

Українські Національні Новини

Політика