gpu-nazvala-top-10-pidozryuvanikh-eks-visokoposadovtsiv-u-spravakh-maydanu

ГПУ назвала топ-10 підозрюваних екс-високопосадовців у справах Майдану

 • 13723 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Генеральна прокуратура України назвала топ-10 підозрюваних колишніх високопосадовців у рамках справ Майдану, до яких зокрема увійшли екс-президент Віктор Янукович, колишній прем'єр-міністр Микола Азаров, екс-міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, колишній голова Служби безпеки України Олександр Якименко. Про це йдеться в інфографіці щодо результатів діяльності органів прокуратури за 2016 рік, передає УНН.

Як зазначається, органи прокуратури станом на 15 лютого розслідують 259 проваджень щодо злочинів, вчинених під час Революції Гідності, у 14 з них слідство веде ГПУ, у 245 - обласні прокуратури.

Вказано також, що у справах Майдану повідомлено про підозру 353 особам, з них 201 людині - Генпрокуратурою. Серед підозрюваних у провадженні ГПУ - 34 високопосадовці, 127 службовців правоохоронних органів, 32 цивільних (так звані тітушки).

До топ-10 підозрюваних екс-високопосадовців, за даними ГПУ, увійшли екс-президент Віктор Янукович, екс-голова МВС України Віталій Захарченко, екс-директор департаменту матеріального забезпечення МВС України Павло Зінов, екс-командувач внутрішніх військ МВС Станіслав Шуляк, екс-заступник голови МВС Віктор Ратушняк, екс-голова СБУ Олександр Якименко, екс-прем'єр-міністр Микола Азаров, екс-генпрокурор Віктор Пшонка, екс-командир ПМОП "Беркут" Сергій Кусюк, екс-перший заступник голови СБУ Володимир Тоцький.

Повідомляється, що всього у справах Майдану скеровано до суду 142 обвинувальні акти щодо 220 осіб. Так, ГПУ скерувала до суду 44 обвинувальні акти. Вказано, що висунуто обвинувачення 104 особам.

Зазначається, що за провадженнями правоохоронних органів у справах Майдану ухвалено 25 обвинувальних вироків щодо 35 осіб. Зокрема, за провадженнями ГПУ ухвалено 10 обвинувальних вироків. Визнано винними 11 осіб, серед них - 8 службовців правоохоронних органів та 3 цивільних (так званих тітушок).

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Голова Пентагону розповів про стратегічну помилку Путіна

     • 106630 переглядiв

    Байден не вважає дії Ізраїлю в секторі Газа геноцидом

     • 102870 переглядiв

    В Харкові пролунали вибухи

     • 100698 переглядiв

    Новини по темі

    У справі В.Януковича проходить 50 свідків - прокурор

     • 9250 переглядiв

    ГПУ збирається пред'явити нові підозри В.Януковичу

     • 7986 переглядiв