hruziia-vymahaie-vid-ukrainy-vydachi-uriadovtsiv-saakashvili-pro-koho-mova

Грузія вимагає від України видачі урядовців Саакашвілі: про кого мова

 • 34938 переглядiв

Грузія вимагає від України видати колишніх грузинських чиновників, засуджених за злочини, які нині обіймають високі посади в українській владі, посилаючись на те, що це суперечить традиційній дружбі між двома країнами.

Тбілісі запропонував українській владі передати "злочинців, які нині займають високі посади в українській владі". Про це йдеться в поширеній сьогодні заяві уряду Грузії, передає УНН із посиланням на "Новини Грузія".

Йдеться про колишніх чиновників Грузії за часів президентства Михайла Саакашвілі, які зараз обіймають посади в Україні - на батьківщині після зміни влада їх засудила до різних термінів ув'язнення.

Приводом для заяви стала публічна поява колишнього міністра юстиції Зураба Адеішвілі — у складі офіційної делегації він відвідав Німеччину, як радник генпрокурора України.

Грузія стверджує про запобігання транзиту вибухівки: нібито з Одеси до воронежа "для терактів"05.02.24, 12:53

"У зв'язку з тим, що Україна залучена до війни і захищається від російської військової агресії, ми довгий час утримувалися від будь-якої позиції щодо такої позиції української влади. Однак після візиту Зураба Адеїшвілі у складі української делегації до Брюсселя та Берліна ми змушені чітко висловити свою позицію.

Викликають жаль і глибоку тривогу низка рішень української влади, які кричуще суперечать традиційній дружбі, яка встановилася між двома країнами та народами. Високі посади в уряді України, як і раніше, займають люди, які перебувають у розшуку або засуджені за різні злочини", - йдеться у заяві.

Якщо Грузія та Молдова розпочнуть власну деокупацію, Україні буде легше - Данілов21.10.23, 05:19 • [views_3568500]

Крім Адеїшвілі, у заяві також згадується Георгій Лорткіпанідзе, який обіймає посаду заступника голови Служби контррозвідки України.

"Зазначені особи очолювали авторитарний режим попереднього уряду Грузії, який забрав життя, здоров'я та благополуччя багатьох людей...

Уряду Грузії незрозуміло, чому український уряд приймає такі рішення, спрямовані на штучне відділення двох дружніх країн та народів один від одного.

У Грузії заявили, що чекають вибачень від президентів України та Молдови через заяви про катування Саакашвілі19.01.24, 22:35

Висловлюємо надію, що українська влада перегляне рішення, які прямо суперечать духу дружби між Грузією та Україною, грузинським та українським народами. Насамперед, для регулювання відносин владі України важливо і необхідно передати Грузії злочинців, які зараз обіймають високі посади в українській владі".

Уряд Грузії вважає, що низка рішень української влади "зухвало суперечать традиційній дружбі між двома країнами та народами".

Серед прикладів таких рішень наводиться відкликання з Грузії посла України, як зазначається в заяві, "під незрозумілим приводом невведення санкцій та ненадсилання бойових добровольців в Україну". Також уряд Грузії незадоволений тим, що влада України виступила з низкою заяв про політичний характер ув'язнення Михайла Саакашвілі.

Водночас, уряд заявляє, що протягом останніх двох років Грузія непохитно заявляла про свою солідарність з Україною та українським народом, і засуджувала військову агресію росії проти дружньої країни.

У заяві наголошується, що Грузія офіційно приєдналася до більш ніж 600 рішень на міжнародних платформах, які передбачали підтримку суверенітету та територіальної цілісності України та засудження військової агресії Росії. Крім того, Грузія надає гуманітарну допомогу дружньому українському народові.

Популярні

Новини по темі