konstitutsiyniy-sud-rumuniyi-virishiv-vidpraviti-u-vidstavku-golovnogo-prokurora

Конституційний суд Румунії вирішив відправити у відставку головного прокурора

 • 8367 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Конституційний Суд Румунії зобов'язав президента країни Клауса Йоханіса підписати декрет про звільнення головного антикорупційного прокурора Лаури Кодруц Кьовеші. Про рішення суду стало відомо в середу, 30 травня, передає УНН з посиланням на румунські ЗМІ.

Повідомляється, що Конституційний суд оголосив про своє рішення щодо конфлікту між президентом Румунії Клаусом Йоханіссом і міністром юстиції Тудорелом Тоадером про відставку головного антикорупційного прокурора країни Лаури Кодруц Кьовеші.

Відзначимо, глава держави раніше відмовився підписувати подання на звільнення глави антикорупційного відомства за запитом Тоадера.

"Президент повинен видати указ про звільнення головного прокурора національної антикорупційної дирекції (DNA) з урахуванням запиту міністра юстиції. Ми не можемо змусити його зробити це, але якщо він відмовиться, то він порушить Конституцію", - пояснили в КС Румунії, пише STIRIPESURSE.RO.

Нагадаємо, в ексклюзивному інтерв'ю УНН Кьовеші, пояснила в чому звинувачує міністерство юстиції її відомство і розповіла про свої дії в разі відставки.

Відзначимо, що в Бухаресті на площі біля парламенту збираються люди на підтримку Кьовеші.

Українські Національні Новини

Новини Світу