morskiy-zavod-v-sevastopoli-pereyshov-v-federalnu-vlasnist-rosiyi

Морський завод в Севастополі перейшов у федеральну власність Росії

 • 13040 переглядiв

КИЇВ. 2 лютий. УНН. Севастопольський морський завод імені Орджонікідзе перейшов в федеральну власність Росії, відповідне розпорядження опубліковане на сайті уряду, передає УНН.

Раніше завод належав президентові України Петру Порошенко.

У 2015 році після незаконної анексії півострова Крим підприємство було "націоналізовано російською владою на користь Севастополя".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чубаров закликав кримчан бойкотувати вибори президента Росії на півострові

"З метою організації ефективної роботи по підвищенню завантаження і розвитку організацій Кримського федерального округу підписаним розпорядженням затверджено рішення про передачу ГУП "Севастопольський морський завод імені Серго Орджонікідзе" з власності міста Севастополя в федеральну власність з визначенням відомчої належності Мінпромторгу Росії", - йдеться в розпорядженні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські окупаційні війська проводять протидиверсійні навчання в Криму

Повідомляють, що завод виконує роботи і надає послуги для забезпечення обороноздатності країни, в тому числі є співвиконавцем держконтрактів по ремонту кораблів і суден ВМФ, а також з виробництва та ремонту цивільної морської техніки. Підприємство включено до зведеного реєстру організацій оборонно-промислового комплексу.

"Зміна власника прискорить інтеграцію заводу в російський оборонно-промисловий комплекс і забезпечить повноцінну завантаження виробничих потужностей," - заявили в російському уряді.

Українські Національні Новини

Політика