mzs-frn-i-ukrayini-pidtverdili-viddanist-minskomu-protsesu

МЗС ФРН і України підтвердили відданість мінському процесу

 • 9246 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. У міністерстві закордонних справ Німеччини прокоментували слова посла ФРН в Україні щодо можливості проведення виборів на Донбасі, вказавши на відданість мінському процесу. Про це з посиланням на відповідь МЗС ФРН повідомляє Deutsche Welle, передає УНН.

"Дороговказом для всіх наших зусиль, спрямованих на подолання кризи на Сході України, є мінські домовленості між Росією та Україною від 12 лютого 2015 року, укладених за посередництва Німеччини та Франції", - цитує видання заяву МЗС ФРН,

Як повідомляв УНН, у МЗС України наголосили послу Німеччини на неприпустимості проведення виборів на Донбасі.

Водночас у зовнішньо-дипломатичному наголосили, що в Україні високо цінують зусилля офіційного Берліна, у тому числі у "нормандському форматі", спрямованих на повернення миру на Донбас та припинення російської агресії проти України.

Нагадаємо, посол Німеччини повідомив ЗМІ, що вибори на окупованому Донбасі можна провести і без попереднього гарантування безпеки. Після цього Надзвичайного і Повноважного посла Німеччини в Україні Ернста Райхеля було викликано до Міністерства закордонних справ України для отримання пояснень щодо його висловлювань про вибори на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    “Укрспирт” приносить Україні лише збитки - В.Дідич

     • 8900 переглядiв

    Луганський поліцейський вимагав гроші від затриманого

     • 4258 переглядiв

    Президент зустрівся з родиною журналіста Р.Сущенка

     • 7176 переглядiв

    В Україні із гепатитом С живе близько 8,5% населення

     • 8366 переглядiв