na-livomu-berezi-khersonschini-vorog-vidkhodit-vglib-na-15-20-km-sili-oboroni-pivdnya

Ворог відходить вглиб лівого берега Херсонщини на 15-20 км – Сили оборони півдня

 • 324937 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Російські війська просуваються вглиб лівого берега Дніпра в Херсонській області на 15-20 км. Як повідомила в ефірі одного з телеканалів начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк, окупанти вживають таких заходів, щоб убезпечитися від обстрілів ЗСУ, передає УНН.

Цитата

"Гіпотетично вони можуть загрожувати (Херсону – ред.), тому що відстань дозволяє використовувати різні види зброї. Але ми теж не стоїмо на місці та використовуємо контрбатарейну боротьбу, і також маємо чим відповісти. У зв’язку з чим спостерігається певна активність ворожих військ на лівому березі Дніпра щодо просування вглиб від берега на 15-20 км", – сказала Гуменюк.

Деталі

За словами речниці, ЗСУ беруть під вогневий контроль логістичні наземні шляхи противника, тому легкого підвезення резерів та боєприпасів для окупантів не буде.

Гуменюк додала, що на деокупованому правому березі Херсонщини тривають стабілізаційні заходи, а це – понад 4870 кв км території.

Нагадаємо

За даними Міноборони Великої Британії, після відступу з Херсона російські окупанти зробили місто Генічеськ "тимчасовою столицею" захопленої Херсонщини, оскільки поки до нього не дістає українська артилерія.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі