nardep-ivchenko-pro-spravu-kuzni-na-ribalskomu-u-suspilstvi-nemaye-doviri-do-pravookhoronnikh-organiv

Нардеп Івченко про справу "Кузні на Рибальському": у суспільстві немає довіри до правоохоронних органів

 • 14755 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Довіри до правоохоронних органів в Україні наразі немає, тому неможливо однозначно сказати, що будь-яке розпочате ними розслідування не є політично вмотивованим переслідуванням. Таку думку в ефірі "5 каналу" висловив заступник голови партії “Батьківщина” народний депутат Вадим Івченко.

Цитата:

"Хто б сьогодні не був за лаштунками розслідувань – у мене немає довіри, що це не політично вмотивоване переслідування. А я б хотів як член суспільства бачити незалежний правоохоронний орган, який прийде і скаже: скільки вкрадено за минулі роки. І коли ми побачимо, що вони реально займаються справами, тоді буде довіра. Зараз її немає", - зазначив Вадим Івченко.

Деталі

На думку народного депутата, наразі правоохоронні органи не мають необхідної довіри, тому до кожної відкритої справи у суспільства залишаються питання й сумніви.

"Коли вони займаються як тими, хто сьогодні при владі, так і тими, хто були раніше при владі та ухвалювали господарські рішення щодо будівництва, тендерів тощо, тоді буде довіра. Яка може бути довіра, коли я бачу, що правоохоронні органи постійно відкривають справи, проводять обшуки, арешти майна, компаній тощо у людей, які є в опозиції", - зауважив Івченко.

Про справу

У п’ятницю, 2 липня, слідчі ДБР повідомили про підозру колишньому заступнику міністра оборони, голові правління ПрАТ “Кузня на Рибальському” та ще двом колишнім начальникам Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки МОУ.

Наразі слідство вивчає обставини перевищення та зловживання владою посадовими особами Міноборони, що пов’язано із безпідставним завищенням вартості товарів та послуг, а також постачання до підрозділів Збройних Сил України неякісної продукції, що не відповідає вимогам державних стандартів. Досудове розслідування здійснюється під процесуальним керівництвом Офісу генпрокурора. 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Трамп подає в суд на керівників Facebook і Twitter

     • 17787 переглядiв