nebezpechniy-pestitsid-viyavleno-u-bilshosti-amerikanskikh-produktiv

Небезпечний пестицид виявлено у більшості американських продуктів

 • 10068 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. У більшості американських продуктів харчування міститься небезпечний пестицид - гліфосат. Про це свідчать результати дослідження, проведеного Управлінням з контролю за продуктами і ліками (FDA), передає УНН з посиланням на The Guardian.

За результатами дослідження, гліфосат був виявлений у таких популярних для вживання продуктах харчування, як: мед, вівсяна і кукурудзяна крупа, крекери тощо.

"Чим небезпечний такий "купаж" хімікатів для здоров'я людини - поки невідомо. Можна стверджувати одне - наслідки можуть бути дуже непередбачуваними", - прокоментували у FDA.

У Союзі споживачів США відреагували на заяву FDA. Там пояснили, що обмежити кількість хімікатів, які використовуються в сільськогосподарській промисловості, на сьогодні неможливо. Причина - немає відповідної законодавчої бази.

Довідка: Гліфосат - основний компонент популярного на ринку гербіциду Round Up. Зазначений пестицид вже довгий час перебуває в полі зору наукових установ, відповідальних за продуктову безпеку. Його популярність пояснюється унікальною біологічною функцією - він знешкоджує всі рослини, за винятком культур, вирощених з адаптованих під нього генетично змінених високопродуктивних сортів насіння.

Про те, що гліфосат є канцерогеном і викликає рак, свідчать проміжні підсумки досліджень вчених.

Нагадаємо, у Херсонській області в неналежному стані зберігається близько тисячі тонни непридатних пестицидів. За словами місцевих екологів, близько 99,9% всіх непридатних отрутохімікатів в області - безгосподарні.

Раніше УНН повідомляв, що в сфері утилізації небезпечних відходів експерти фіксують колапс. За час дії мораторію на перевірки бізнесу і відсутності нагляду з боку профільного Міністерства велика частина спецкомпаній перетворилася в безвідповідальних шахраїв, які замість реального знешкодження отрутохімікатів ховають їх на складах або викидають на стихійні звалища.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    НАЗК конфіскувало понад 1,3 млн дол. у політпартій

     • 7617 переглядiв

    НАЗК оприлюднила суму внесків парламентських партій

     • 10120 переглядiв

    Під Києвом на будівництві загинув чоловік

     • 10281 переглядiв